Seç süzgeci, etkilenen her pikseli sekiz komşusundan ve kendisinden (pikselin ortasındaki 3×3 kareden) rastgele seçilen bir piksel değeriyle değiştirir. Etkin katmandaki ya da seçimdeki tüm pikseller veya yalnızca bazı pikseller etkilenir, etkilenen piksellerin yüzdesi Rastgeleleştirme (%) seçeneği ile belirlenir.
|
Not |
|---|---|
|
Bu seçenekler şurada açıklanmıştır: Kısım 2, “Ortak Özellikler”. |
Bu kaydırıcı, etkin katmanın ya da seçimin seçilecek piksellerinin yüzdesini belirler. Değer ne denli yüksek olursa, o denli çok piksel seçilir.
Bu kaydırıcı, süzgecin kaç kez uygulanacağını belirler. Daha yüksek değerler daha çok toplama ile sonuçlanır, piksel değerleri daha uzağa aktarılır.
Bu seçenek süzgecin rastgeleliğini denetler. Rastgele parçacık kutusu, kullanılan rastgeleleştirme algoritması için elle parçacık girmenizi sağlar. düğmesine basarak da rastgele parçacık oluşturabilirsiniz. Aynı durumda aynı rastgele parçacık kullanılırsa, süzgeç tümüyle aynı sonuçları üretir. Başka rastgele parçacık başka sonuçlar üretir.