Aquest filtre produeix un efecte “Depredador” a la imatge. Aquest efecte li dóna a la imatge una estètica semblant als films de robots o alienígenes. La imatge queda reduïda a uns pocs colors bàsics en els contorns, i un fons negre.
Si hi ha una selecció, el filtre s'aplica a aquesta selecció, en cas contrari s'aplica al canal alfa (el filtre afegirà un canal alfa, si cal). El filtre funciona millor en imatges RGB amb molt de color.
El filtre “depredador” detecterà les vores utilitzant el detector de vores Sobel. El “Gruix de les vores” passarà pel filtre Sobel. Un valor elevat detectarà més vores.
Si s'activa aquesta opció, s'utilitzarà el filtre Pixelitza per simplificar la imatge en múltiples quadrats de color abans que s'apliqui l'efecte Depredador. Es pot seleccionar la mida dels quadrats amb l'opció Mida del píxel, que afectarà el resultat (mireu l'exemple de sota).
És la mida dels quadrats si l'opció Pixelitza està marcada. De fet, amb aquesta opció la resolució disminueix. En els següents exemples, es pot veure com l'augment de la mida dels quadrats porta a un aspecte semblant a un “macro píxel”:
Si aquesta opció està marcada, el filtre s'aplicarà a la selecció activa. Sinó, s'aplicarà a la capa activa
Si aquesta opció està marcada, es farà una còpia de la capa activa a sobre i el filtre s'aplicarà en aquesta còpia, i no es tocarà la capa original. Sinó, el filtre s'aplicarà a la capa activa.
Aquest filtre delega les parts essencials a un o dos altres filtres. L’algorisme és molt simple:
La imatge original.
Opcionalment, el filtre pixelitza la imatge: renderitza la imatge utilitzant blocs de color en comptes de píxels, reduint així la resolució de la imatge.
Els colors es reduiran a blau, vermell i verd purs (i possiblement el nivell de grisos), utilitzant el canal RGB mínim per cada píxel.
Aplicant el filtre Detecció de les vores Sobel, la imatge es redueix encara més en les vores, normalment a sobre un fons negre, amb pocs colors.