2.7. Anulare istoric dialog

Fig. 15.24. Dialogul Anulare istoric

Dialogul Anulare istoric

Acest dialog afișează o listă a acțiunilor pe care le-ați efectuat cel mai recent pe o imagine, cu o schiță mică care încearcă să ilustreze modificările produse de fiecare. Puteți readuce imaginea la orice punct din istoria sa pur și simplu făcând clic pe intrarea din dreapta în listă. Pentru mai multe informații despre cum funcționează mecanismul de anulare a lui GIMP, a se vedea secțiunea de pe Anulare.

2.7.1. Se activează dialogul

Dialogul Istoric anulare este un dialog andocabil; a se vedea secțiunea Secțiune 2.3, „Dialoguri și andocare” pentru ajutor privind utilizarea lui.

Puteți să îl accesați:

  • dintr-un meniu imagine: Ferestredialoguri andocabileAnulare istoric.

  • din meniul tab în orice dialog andocabil cu clic pe și selectând Adăugă tabAnulare istoric.

2.7.2. Utilizarea dialogului Anulare istoric

Cel mai basic lucru pe care îl puteți face este de a selecta un punct din istoric anulări făcând clic pe el în listă. Puteți merge înainte și înapoi între stări în acest fel oricât de mult vă place, fără a pierde orice informații sau consumatoare de orice resurse. În cele mai multe cazuri, modificările sunt foarte rapide.

[Indicație] Indicație

Ctrl+F deschide un câmp de căutare. A se vedea Vizualizare ca listă; Vizualizare ca grilă

În partea de jos a dialogului sunt trei butoane:

Anulare

Acest buton are același efect ca alegerea EditareAnulare din meniu, sau apăsând Ctrl+Z; acesta revine imaginea la următoarea stare înapoi în istoria anula.

Refă

Acest buton are același efect ca și alegerea EditareRefă din meniu, sau apăsând Ctrl+Y; Acesta avansează imaginea la următoarea stare înainte în istoria anula.

Curăță istoricul anulărilor

Acest buton elimină tot conținutul din istoricul anulare, cu excepția stării curente. Dacă-l apăsați, vi se cere să confirme că într-adevăr doriți să faceți acest lucru. Singurul motiv pentru care poți fi nevoit să o faci ar fi dacă ești foarte constrâns cu spațiul de memorie.

[Notă] Notă

Într-un tab, acest dialog este reprezentat de

[Notă] Notă

Aveți posibilitatea să setați numărul de anulare niveluri în Resurse sistem.