4.3. Dialog istoric documente

Fig. 15.70. Dialog istoric documente

Dialog istoric documente

Dialogul istoric afișează lista documentelor pe care le-ați deschis în sesiunile anterioare. Este mai completă decât lista pe care o obțineți cu comanda Deschide fișiere recente.

4.3.1. Activarea dialogului

Dialogul Istoric este un dialog andocabil; a se vedea secțiunea Secțiune 2.3, „Dialoguri și andocare” pentru ajutor privind utilizarea lui.

Puteți să îl accesați:

  • Dintr-un meniu imagine: FerestreDialoguri andocabileIstoric document.

  • Din meniul Tab în orice dialog andocabil apăsând clic pe și selectând Adaugă tabIstoric document.

  • Din bara de meniu imagine prin: FișierDocumente deschise recentIstoric documente.

4.3.2. Utilizarea dialogului Istoric de documente

Bara de defilare vă permite să răsfoiți toate imaginile pe care le-ați deschis înainte.

În meniul tab pentru dialogul Istoric de documente dialog, puteți alege între Vizualizare ca grilă și Vizualizare ca listă . În modul grilă, documentele sunt prevăzute într-o matrice dreptunghiulară. În modul listă, acestea sunt aliniate vertical, fiecare rând indicând o miniatură a conținutului imaginii, numelui și dimensiunilor sale de pixeli.

[Indicație] Indicație

Ctrl+F deschide un câmp de căutare. A se vedea Vizualizare ca listă; Vizualizare ca grilă

Utilizați butonul Deschide intrarea selectată buton sau comanda Deschidere imagine din meniul contextual al dialogului, pentru a deschide imaginea pe care au selectat. Cu tasta Shift apăsată, se ridică o imagine ascuns în spatele altora. Cu tasta Ctrl apăsată, se deschide dialogul deschidere imagine.

Utilizați butonul Elimină intrarea selectată sau comanda Elimină intrarea din meniul contextual al dialogului, pentru a elimina o imagine din dialogul istoric. Imaginea este eliminată din lista de imagini recent deschise, de asemenea. Dar imaginea în sine nu este ștearsă.

Utilizați butonul Golește întregul istoric de documente sau comanda Golește istoricul din meniul contextual al dialogului, pentru a elimina toate dosarele din istorie.

Utilizaţi butonul recreare previzualizare sau comanda recreare previzualizare din meniul contextual al dialogului, pentru a actualiza examinarea în caz de schimbare. Cu tasta Shift apăsată, acesta acționează pe toate previzualizarile. Cu tasta Ctrl apăsată, previzualizările care corespund fișierelor care nu pot fi găsite, se șterg.