4.2. Dialog imagini

Fig. 15.72. Dialogul imagini

Dialogul imagini

Dialogul imagini afișează lista de imagini deschise de pe ecran; fiecare dintre ele este reprezentată printr-o miniatură. Acest dialog este util atunci când aveți multe imagini care se suprapun pe ecran: astfel, puteți aduce imaginea dorită în prim plan.

4.2.1. Se activează dialogul

Dialogul Imagini este un dialog andocabil; a se vedea secțiunea Secțiune 2.3, „Dialoguri și andocare” pentru ajutor privind manevrarea.

Puteți să îl accesați:

  • din meniul imagine: Ferestre dialoguri andocabile Imagini;

  • din meniul tab în orice dialog andocabil apăsând pe și selectând Adaugă tabImagini.

În meniul Ferestre există o listă de ferestre detașabile care apare numai în cazul în care cel puțin un dialog rămâne deschis. În acest caz, puteți începe dialogul Imagini din meniul imagine: FerestreImagini.

4.2.2. Utilizarea dialogului imagini

În modul multi-fereastră, în partea de sus a dialogului, apare o listă verticală de imagini deschise dacă opțiunea Arată selecția imaginii este bifată în meniul tab.

La centru, imaginile deschise apar, ca o listă sau o grilă, în funcție de modul selectat. Imaginea curentă este evidențiată în modul listă, schițată în modul grilă. Cu un dublu clic pe un nume de imagine, vă ridica această imagine în prim-plan de ecran. Cu un simplu clic selectați această imagine, astfel încât butoanele de dialog pot acționa asupra ei.

Grilă și moduri de listă, dimensiune previzualizare

În meniul tab pentru dialogul Imagini, puteți alege între Vizualizare ca grilă și Vizualizare ca listă . În modul grilă, documentele sunt prevăzute într-o matrice dreptunghiulară. În modul listă, acestea sunt aliniate vertical, fiecare rând indicând o miniatură a conținutului imaginii, numelui și dimensiunilor sale de pixeli.

[Indicație] Indicație

Ctrl+F deschide un câmp de căutare. A se vedea Vizualizare ca listă; Vizualizare ca grilă

Aveți posibilitatea să modificați dimensiunea examinărilor fontului în caseta de dialog utilizând submeniul Dimensiune previzualizare din meniul tab al dialogului.

Butoane

Trei butoane din partea de jos a dialogului vă permit să utilizați imaginea selectată. Aceste butoane sunt prezente dacă Arată bara de butoane este bifată în tabul dialog. Puteți obține aceleași comenzi prin meniul pop-up apăsând clic dreapta pe dialog.

Ridicați această imagine afișată

Imaginea selectată apare în prim-plan al ecranului. Dacă această imagine are o altă vizualizare, această vizualizare este, de asemenea, ridicată, dar rămâne în spatele originalului. Aceeași opțiune în meniul pop-up, pe care le obține de clic dreapta, se numește Ridică această imagine

Crearea unui afișaj nou pentru această imagine

Duplică fereastra de imagine (nu imaginea) a imaginii selectate.

Ștergere

This command works only on an image which is loaded without any window. Though images can be opened by the New Window command, if the image has been already loaded without window by a primitive procedure command (such as gimp-image-new, file-png-load, etc.), it can not be unloaded even if its windows are closed to the last. Then use this command to close it.