4. Dialoguri legate de gestionarea imaginilor

4.1. Dialog bufer

Fig. 15.65. Dialogul buffers (ca listă)

Dialogul buffers (ca listă)

Tampoanele sunt arhive temporare pentru datele de imagine, create atunci când tăiați sau copiați o parte dintr-o entitate (un strat, mască strat, etc). Aveți posibilitatea să salvați un document în acest tampon în două moduri: EditareZonă tamponCopiază cu nume sau EditareZonă tamponDecupează cu nume Un dialog popup va solicita un nume pentru zona tampon în care va stoca. Nu există nici o limită pentru numărul de zone de tamponpe care le puteți crea, deși, desigur, fiecare consumă o parte din memorie.

Dialogul Zona de tampon vă arată conținutul tuturor zonelor tampon denumite existente, și vă permite să operezați cu ele în mai multe moduri. De asemenea, vă arată, în partea de sus, conținutul tampon global, dar acest lucru este doar un display: nu puteți face nimic cu el.

[Atenție] Atenție

Zonele tampon denumite nu sunt salvate în sesiuni. Singura modalitate de a salva conținutul lor este de a le lipi în imagini.

4.1.1. Activarea dialogului

Acest dialog este un dialog andocabil; a se vedea secţiunea Secțiune 2.3, „Dialoguri și andocare” pentru ajutor privind manevrarea.

Puteți să îl accesați:

  • din meniul imagine: FerestreDialoguri andocabile Zone de tampon;

  • din meniul tab în orice dialog andocabil făcând clic pe cu selectarea Adaugă tabZona de tampon.

În meniul Ferestre, există o listă de ferestre detașabile care apare numai în cazul în care cel puțin un dialog rămâne deschis. În acest caz, puteți lua dialogul Zonă de tampon din imagine-meniu: Windows Zonă de tampon.

4.1.2. Utilizarea dialogului Zona de tampon

Fig. 15.66. Meniul Zona de tampon

Meniul Zona de tampon

Făcând clic pe un tampon în zona de afișare face acel tampon activ, i. e. este cel care va fi folosit pentru comenzi de lipire executate cu meniul buffers sau butoanele din partea de jos a dialogului. Dublu-clic pe un tampon conduce la lipirea conținutului la imaginea activă ca o selecție plutitoare; Aceasta este o modalitate rapidă de executare a comenzii de Lipire tampon .

În partea de jos a dialogului sunt patru butoane. Operațiunile pe care le efectuează pot fi, de asemenea, accesate din meniul Buffers pe care le obțineți prin clic dreapta pe buffer-ul activ.

Fig. 15.67. Dialogul buffers (Vizualizare grilă)

Dialogul buffers (Vizualizare grilă)

În meniul tab pentru dialogul zone de tampon, puteți alege între Vizualizare ca grilă și Vizualizare ca listă. În modul grilă, tampoanele sunt prevăzute într-o matrice dreptunghiulară. În modul listă, acestea sunt aliniate vertical, fiecare rând indicând o miniatură a conținutului tamponului, numelui său și dimensiunilor sale în pixeli.

[Indicație] Indicație

Ctrl+F deschide un câmp de căutare. A se vedea Vizualizare ca listă; Vizualizare ca grilă

Aveți posibilitatea să modificați dimensiunea previzualizărilor tampon în dialogul utilizând submeniul Dimensiune previzualizare din meniul tab al dialogului.

4.1.2.1. Butoanele din partea de jos

În partea de jos a dialogului găsiți câteva butoane:

Lipire tampon

Această comandă Lipește conținutul tamponului selectat în imaginea activă, ca o selecție plutitoare. Singura diferență între acest lucru și comanda obișnuită Lipire este că utilizează tampon selectat, în loc de tamponul din Clipboard-ul global.

Lipește zona tampon selectată în

Această comandă Lipește conținutul tamponului selectat în selecția imaginii active, ca selecție plutitoare. Singura diferență între acest lucru și comanda obișnuită Lipește zona tampon în selecție este că utilizează tamponul selectat,în loc de zona Clipboard global.

Lipește zona tampon selectat ca nou

Această comandă creează o nouă imagine cu un singur strat din conținutul tamponului selectat. Singura diferență între acest lucru și comanda obișnuită Lipește ca imagine nouă este că utilizează tamponul selectat, în locul conținutului tampon Clipboard-ul global.

Ștergere buffer

Această comandă șterge tamponul denumit selectat, fără solicitare de confirmare. Nu aveți posibilitatea să ștergeți tamponul global.

4.1.2.2. Meniu contextual

Fig. 15.68. Meniul contextual Zona tampon

Meniul contextual „Zona tampon”

Aceste comenzi sunt explicate mai sus cu butoane.