16.17. Νέον

16.17.1. Επισκόπηση

Σχήμα 17.412. Παράδειγμα για το φίλτρο “Νέον”

Παράδειγμα για το φίλτρο Νέον

Το φίλτρο “Νέον”

Παράδειγμα για το φίλτρο Νέον

Ο λογότυπος “Νέον”


Αυτό το φίλτρο μετατρέπει το άλφα της ενεργής στρώσης σε επιγραφή νέου και προαιρετικά προσθέτει σκιά.

Παράγεται από το σενάριο Script-Fu “Νέον” (ΑρχείοΔημιουργίαΛογότυποιΝέον), που δημιουργεί εφέ κειμένου που προσομοιάζει το φωτισμό νέου.

[Προειδοποίηση] Προειδοποίηση

Η εικόνα θα αλλάζει μέγεθος πάντοτε στο μέγεθος της ενεργής στρώσης.

16.17.2. Ενεργοποίηση του φίλτρου

Μπορείτε να βρείτε αυτό το φίλτρο στο μενού παραθύρου εικόνας κάτω από ΦίλτραΆλφα σε λογότυποΝέον….

16.17.3. Επιλογές

Σχήμα 17.413. Επιλογές “Νέον”

Επιλογές Νέον

Μέγεθος εφέ (εικονοστοιχεία * 5)

Αυτό είναι στην πραγματικότητα η επιλογή μεγέθους γραμματοσειράς του σεναρίου Script-Fu νέον. Μερικές εσωτερικές τιμές θα οριστούν σε σχέση με αυτό το μέγεθος γραμματοσειράς, για παράδειγμα μέγεθος σωλήνα, αντιστάθμιση σκιάς και ακτίνα θόλωσης. Έτσι ίσως να είναι καλή ιδέα να επιλέξετε το ύψος των αντικειμένων σας ως το σημείο εκκίνησης εδώ. (“εικονοστοιχεία * 5” είναι λάθος, αγνοήστε το.)

Χρώμα παρασκηνίου

Αυτό είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται για γέμισμα της στρώσης “παρασκηνίου”· προεπιλογή μαύρο. Με κλικ στο κουμπί χρωματολογίου, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε άλλο χρώμα στο διάλογο επιλογέα χρώματος.

Χρώμα λάμψης

Αυτό είναι το χρώμα των σωλήνων πυράκτωσης νέου. Προεπιλογή είναι το τυπικό ανοιχτό γαλάζιο όπως το νέον (38,211,255). Πάλι, κλικ στο κουμπί χρωματολογίου εμφανίζει τον επιλογέα χρώματος.

Δημιουργία σκιάς

Προαιρετικά, το φίλτρο μπορεί να δημιουργήσει μια πίπτουσα σκιά, που θα έχει το ίδιο σχήμα όπως το κανάλι άλφα. Το χρώμα της σκιάς είναι μαύρο και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Εκτός και δεν σκοπεύετε να αφαιρέσετε τη στρώση παρασκηνίου, θα πρέπει να επιλέξετε ένα διαφορετικό χρώμα παρασκηνίου.

“Νέον” με σκιά

16.17.4. Λεπτομέρειες φίλτρου

Αυτό το φίλτρο χρησιμοποιεί δύο στρώσεις για να πετύχει το εφέ νέον:

Σχήμα 17.414. Εφέ νέου

Εφέ νέου

Η στρώση “σωλήνες νέον”

Εφέ νέου

Η στρώση “λάμψη νέου”


Η στρώση “σωλήνες νέου” είναι η ενεργή στρώση του φίλτρου που εφαρμόζεται. Το περιεχόμενο αυτής της στρώσης δεν πειράζει. Μόνο το κανάλι άλφα επηρεάζει, ειδικά τη μορφή της.

Η παρακάτω στρώση “λάμψη νέου” περιέχει τη λάμψη τους φωτός νέου.

Προαιρετικά μια στρώση “σκιάς” δημιουργείται παρακάτω, που περιέχει μια πίπτουσα σκιά στο ίδιο σχήμα του καναλιού άλφα της ενεργής στρώσης. Στον πυθμένα μια νέα στρώση “παρασκηνίου” δημιουργείται γεμάτη με το χρώμα παρασκηνίου.

Επισκόπηση των στρώσεων του φίλτρου νέου: