2.5. Αυτόνομα σενάρια

Δεν θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε κάθε σενάριο σε βάθος. Τα περισσότερα Script-Fus είναι κατανοητά και εύχρηστα. Τη στιγμή αυτής της συγγραφής, οι πιο κάτω τύποι έχουν εγκατασταθεί από προεπιλογή:

Μοτίβα

Θα βρείτε όλα τα είδη των σεναρίων που δημιουργούν μοτίβα εδώ. Γενικά, είναι πολύ χρήσιμα, επειδή μπορείτε να προσθέσετε πολλά ορίσματα στα δικά σας μοτίβα.

Θα ρίξουμε μια ματιά, στο σενάριο γη. Σε αυτό το σενάριο πρέπει να ρυθμίσετε το μέγεθος της εικόνας/μοτίβου και να ορίσετε ποιες στάθμες τύχης να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία της γης σας. Τα χρώματα για τη δημιουργία του χάρτη γης πάρθηκαν από την τρέχουσα επιλεγμένη διαβάθμιση στο επεξεργαστή διαβαθμίσεων. Πρέπει επίσης να δώσετε τιμές για τη στάθμη λεπτομέρειας, ύψος/βάθος της γης και της θάλασσας και την κλίμακα. Η κλίμακα αναφέρεται στην κλίμακα του χάρτη σας, όπως σε ένα συνηθισμένο οδικό χάρτη, 1:10 θα τυπωθεί ως 10.

Θέματα ιστοσελίδων

Εδώ είναι καθαρά μια πρακτική χρήση των σεναρίων. Δημιουργώντας ένα σενάριο για να κάνετε ένα προσαρμοσμένο κείμενο, λογότυπους, τόξα κουμπιών, κλπ., για τον ιστότοπο σας, θα τους δώσετε σε όλα την ίδια μορφή και σχήμα. Θα εξοικονομήσετε επίσης, πολύ χρόνο, επειδή δεν πρέπει να δημιουργήσετε κάθε λογότυπο, κείμενο ή κουμπί με το χέρι.

Τα περισσότερα σενάρια είναι σχεδόν αυτονόητα, αλλά να μερικές συμβουλές:

 • Αφήστε όλους τους περιέργους χαρακτήρες όπως ' και " άθικτους.

 • Σιγουρευτείτε ότι το καθορισμένο μοτίβο στο σενάριο υπάρχει.

 • Η συμπλήρωση αναφέρεται στο ποσό του χώρου γύρω από το κείμενο.

 • Μια υψηλή τιμή πλάτους λοξοτομής δίνει την ψευδαίσθηση ενός ψηλότερου κουμπιού.

 • Εάν δώσετε TRUE για το "πάτημα", το κουμπί θα φαίνεται πατημένο.

 • Επιλέξτε διαφάνεια ,εάν δεν θέλετε ένα συμπαγές φόντο. Εάν διαλέξετε ένα συμπαγές φόντο, σιγουρευτείτε ότι είναι το ίδιο χρώμα με το φόντο της ιστοσελίδας.

Λογότυπα

Εδώ θα βρείτε όλα τα είδη των σεναρίων που δημιουργούν λογότυπα. Αυτό είναι ωραίο, αλλά προσέξτε, επειδή οι άλλοι ίσως αναγνωρίσουν ότι το λογότυπο σας δημιουργήθηκε από ένα γνωστό σενάριο του GIMP. Θα πρέπει να το θεωρήσετε ως βάση που μπορείτε να τροποποιήσετε για να ταιριάξει στις ανάγκες σας. Ο διάλογος για τη δημιουργία ενός λογότυπου είναι περισσότερο ή λιγότερο ο ίδιος για όλα αυτά τα σενάρια:

 1. Στο πεδίο κειμένου γράψτε το όνομα του λογότυπου.

 2. Στο πεδίο μέγεθος γραμματοσειράς σε εικονοστοιχεία, γράψτε το μέγεθος του λογότυπου.

 3. Στο πεδίο γραμματοσειρά, γράψτε το όνομα της επιθυμητής γραμματοσειράς.

 4. Για να διαλέξετε το χρώμα του λογότυπου, πατήστε στο χρωματιστό κουμπί. Αυτό εμφανίζει έναν χρωματικό διάλογο.

 5. Εάν κοιτάξετε το πεδίο τρέχουσας εντολής, μπορείτε να παρατηρήσετε το σενάριο να τρέχει.

Δημιουργία κουμπιών

Κάτω από την επικεφαλίδα, θα βρείτε δύο σενάρια που κάνουν ορθογώνια λοξοτμημένα κουμπιά, με ή χωρίς στρογγυλές γωνίες (στρογγυλό κουμπί ή απλό λοξοτμημένο κουμπί). Έχουν μερικές παραμέτρους και οι περισσότερες τους είναι παρόμοιες με τα σενάρια λογότυπων. Μπορείτε να πειραματιστείτε για να βρείτε το επιθυμητό κουμπί.