2.2. Εγκατάσταση σεναρίων Script-Fus

Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του Script-Fu είναι ότι μπορείτε να μοιραστείτε το σενάριό σας με όλους τους φίλους σας στο GIMP. Υπάρχουν πολλά σενάρια που συνοδεύουν το GIMP από προεπιλογή, αλλά υπάρχουν ακόμη περισσότερα διαθέσιμα για λήψη στο διαδίκτυο.

  1. Εάν έχετε κατεβάσει ένα σενάριο, αντιγράψτε το ή μετακινήστε το σε έναν από τους φακέλους σεναρίων του GIMP. Τη θέση αυτών των φακέλων μπορείτε να τη βρείτε στις Προτιμήσεις: ΦάκελοιΣενάρια. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε έναν νέο φάκελο σεναρίων εκεί, εάν αυτό είναι πιο βολικό για εσάς.

  2. Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το νέο σενάριο χωρίς να κλείσετε το GIMP θα πρέπει να ανανεώσετε τον κατάλογο σεναρίων χρησιμοποιώντας ΦίλτραScript-FuΑνανέωση σεναρίων από το μενού. Το σενάριο θα εμφανιστεί τώρα σε ένα από τα μενού του GIMP. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε, αναζητήστε το στο μενού Φίλτρα, ή χρησιμοποιήστε την εντολή αναζήτησης χρησιμοποιώντας το /. Εάν δεν εμφανίζεται καθόλου, κάτι δεν πήγε καλά με το σενάριο (π.χ. περιέχει συντακτικά λάθη).