3.15. Neteja

L'ordre Neteja elimina tot allò que està seleccionat. Si no hi ha res seleccionat, s'eliminen els continguts de la capa activa. Si la capa activa té un canal alfa, el contingut eliminat es torna transparent. Es pot recuperar el color original fent servir l'eina Goma d'esborrar, configurant-la com a Antigoma d'esborrar. Si la capa no té un canal alfa, l'àrea eliminada s'omple amb el color del fons actual.

Netejar una selecció no l'elimina. A diferència de Retalla, Neteja no col·loca els continguts eliminats en el porta-retalls, i els seus continguts no s'alteren.

3.15.1. Activa l’ordre

  • Podeu accedir a aquesta ordre des del menú de la imatge: EditaNeteja,

  • o utilitzant la tecla Suprimir.