5.7. Export fișier

Începând cu GIMP -2.8, comanda de salvare salvează imagini numai în format XCF. Pentru stocare în alte formate de fișiere se folosește comanda export.

Aveți posibilitatea să accesați această comandă prin FișierExportă ca..., sau de la tastatură utilizând comanda rapidă Ctrl+Shift+E.

Fig. 15.81. Dialog Export imagine

Dialog Export imagine

5.7.1. Dialogul export imagine

Cu acest browser de fișiere, puteți edita numele de fișier și extensia direct în caseta nume (implicit este Untitled.png) sau selectând un fișier în lista de nume. De asemenea, trebuie să fixați destinația imaginii în Salvați în folderul. Aveți posibilitatea să creați un folder nou, dacă este necesar.

Selectare tip de fișier. Dacă urmați această opțiune, aveți posibilitatea să selectați o extensie din lista verticală pentru fișierul dvs.:

Dialog formate de fișiere sunt descrise în Secțiune 1, „Files”.

5.7.2. Exportul

Când numele fișierului și destinația sunt stabilite, faceți clic pe Export. Se deschide dialogul de export pentru formatul de fișier specificat.

Dacă ați încărcat un fișier non-XCF, apare un element nou în meniul fișier, permițându-vă să exportați fișierul în același format, suprascriind fișierul original.

Dacă modificați o imagine pe care ați exportat-o deja, comanda Export din meniul fișier este modificată, permițându-vă să exportați din nou fișierul în același format.