2. Κείμενο

2.1. Διακόσμηση κειμένου

Σχήμα 9.12. Φανταχτερό κείμενο

Φανταχτερό κείμενο

Τέσσερα φανταχτερά στοιχεία κειμένου δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας σενάρια λογότυπου: «Ξένο νέον», «Κηλίδες αγελάδας»,«Παγωμένο», και «Κιμωλία». Προκαθορισμένες ρυθμίσεις χρησιμοποιήθηκαν για όλα πλην του μεγέθους γραμματοσειράς.


Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του κειμένου κατά πολλούς τρόπους πέραν της απλής απόδοσης με διαφορετικές γραμματοσειρές ή χρώματα. Μετατρέποντας ένα στοιχείο κειμένου σε επιλογή ή μονοπάτι, μπορείτε να το γεμίσετε, να βάψετε τα περιγράμματα, να το μετασχηματίσετε ή γενικά να εφαρμόσετε την πλήρη πανοπλία εργαλείων του GIMP για να πάρετε ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ως επίδειξη μερικών δυνατοτήτων, δοκιμάστε τα σενάρια των "λογότυπων" στο ΑρχείοΔημιουργίαΛογότυποι.

[Σημείωση] Σημείωση

Αυτό το στοιχείο λογοτύπων δεν υπάρχει πια στο GIMP-2.10.10. Αλλά πολλές δέσμες ενεργειών είναι ακόμα διαθέσιμες στο https://download.gimp.org/mirror/pub/gimp/extras.

Καθένα από αυτά τα σενάρια σας επιτρέπει να εισαγάγετε κάποιο κείμενο και έπειτα δημιουργεί μια νέα εικόνα που δείχνει το λογότυπο που κατασκευάστηκε από αυτό το κείμενο. Εάν θέλετε να τροποποιήσετε ένα από αυτά τα σενάρια ή να φτιάξετε ένα δικό σας σενάριο λογότυπου οι ενότητες Χρήση Script-Fu και η Μάθημα Script-Fu θα σας βοηθούσαν να ξεκινήσετε. Φυσικά, δεν χρειαζόσαστε τα Script-Fu για να δημιουργήσετε αυτά τα είδη εφέ, μόνο για να τα αυτοματοποιήσετε.