2.15. Περίμενα πολλή ώρα και το GIMP δεν ανταποκρίνεται

Πώς να το καταλάβετε: ο δρομέας του ποντικιού σας περιστρέφεται, ή το παράθυρο λέει ότι δεν ανταποκρίνεται και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα στο GIMP.

Τρόπος επιδιόρθωσης: ορισμένα φίλτρα και άλλες λειτουργίες μπορεί να διαρκέσουν πολύ, ειδικά σε μεγάλες εικόνες, ή εάν ο υπολογιστής σας δεν έχει πολλή ελεύθερη μνήμη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί απλώς περισσότερη υπομονή. Μερικές φορές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του τμήματος στο οποίο εργάζεστε, κάνοντας μια επιλογή γύρω από μια συγκεκριμένη περιοχή.

Το GIMP, όπως και κάθε άλλο λογισμικό, δεν είναι τέλειο. Μπορεί να έχετε βρει ένα σφάλμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αναφέρετε, αφού μπορεί να είστε οι πρώτοι που θα το συναντήσετε. Η μη αναφορά του μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα διορθωθεί μέχρι να το αναφέρει κάποιος άλλος.

Πρώτα ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του GIMP. Εάν όχι, ενημερώσετε και ελέγξτε εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Εάν ναι, ελέγξτε εάν το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό αναζητώντας τον κατάλογο ζητημάτων (ελέγξτε επίσης τα κλειστά ζητήματα, τα διορθωμένα ζητήματα κλείνουν ακόμα κι αν δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμη νέα έκδοση). Εάν δεν το βλέπετε εκεί, ανοίξτε ένα νέο θέμα, φροντίζοντας να μας δώσετε όλες τις λεπτομέρειες όπως το λειτουργικό σας σύστημα, την έκδοση GIMP, το εργαλείο ή το φίλτρο που χρησιμοποιούσατε και τι ακριβώς συνέβη. Η προσθήκη ενός στιγμιότυπου οθόνης ή η μεταφόρτωση της εικόνας που χρησιμοποιείτε μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις.