14.9. Συμπαγής θόρυβος

14.9.1. Επισκόπηση

Σχήμα 17.346. Παράδειγμα ταραγμένου συμπαγούς θορύβου

Παράδειγμα ταραγμένου συμπαγούς θορύβου

Εφαρμογή φίλτρου «συμπαγής θόρυβος»


Ο συμπαγής θόρυβος είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής υφής. Σημειώστε ότι αυτός ο θόρυβος είναι πάντοτε γκρίζος, ακόμα κι αν τον εφαρμόζετε σε μια πολύ χρωματιστή εικόνα (δεν πειράζει πώς φαίνεται η αρχική εικόνα -- αυτό το φίλτρο καλύπτει πλήρως οποιοδήποτε υπάρχον παρασκήνιο στη στρώση που εφαρμόζεται). Είναι επίσης ένα καλό εργαλείο για δημιουργία χαρτών μετατόπισης για το πρόσθετο Μετασχηματισμός στρέβλωσης ή για το πρόσθετο Χάρτης ανάγλυφου. Με τη ρύθμιση "ανατάραξη" ενεργή, τα αποτελέσματα φαίνονται αρκετά σαν πραγματικά σύννεφα.

14.9.2. Ενεργοποίηση του φίλτρου

Αυτό το φίλτρο βρίσκεται στο μενού παραθύρου εικόνας κάτω από ΦίλτραΣχεδίασηΘόρυβοςΣυμπαγής θόρυβος….

14.9.3. Επιλογές

Σχήμα 17.347. Επιλογές φίλτρου «συμπαγούς θορύβου»

Επιλογές φίλτρου «συμπαγούς θορύβου»

Προεπιλογές, «Τύπος εισόδου», Περικοπή, Επιλογές ανάμειξης, Προεπισκόπηση, Προβολή διαίρεσης
[Σημείωση] Σημείωση

Αυτές οι επιλογές περιγράφονται στο Τμήμα 2, «Κοινά χαρακτηριστικά».

Μέγεθος Χ, Μέγεθος Υ

Αυτά ελέγχουν το μέγεθος και την αναλογία των σχημάτων θορύβου στις κατευθύνσεις Χ (οριζόντια) και Υ (κάθετη) (εύρος 0,1 έως 16,0).

Λεπτομέρεια

Αυτή ελέγχει την ποσότητα της λεπτομέρειας στην υφή θορύβου. Υψηλότερες τιμές δίνουν μια υψηλότερη στάθμη λεπτομέρειας και ο θόρυβος φαίνεται να γίνεται με ψεκασμό ή μικρά σωματίδια, που δίνουν σκληρή αίσθηση. Μια χαμηλή τιμή το κάνει πιο μαλακό και συννεφιασμένο.

Παραθέσιμο

Εάν σημειώσετε παραθέσιμο, θα πάρετε ένα θόρυβο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παραθέσεις. Π.χ., μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως παρασκήνιο σε μια σελίδα HTML και τα άκρα της παράθεσης θα ενωθούν χωρίς ραφή.

Ταραχώδης

Εάν το σημειώσετε, θα πάρετε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, συχνά κάτι που μοιάζει αρκετά σαν λάδι σε νερό, ή σύννεφα καπνού, ή ζωντανό ιστό, ή ψυχολογική μουτζούρα.

Τυχαία σπορά

Αυτή η επιλογή ελέγχει την τυχαία συμπεριφορά του φίλτρου. Εάν η ίδια τυχαία σπορά στην ίδια κατάσταση χρησιμοποιηθεί, το φίλτρο παράγει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Μια διαφορετική τυχαία σπορά παράγει διαφορετικά αποτελέσματα. Η τυχαία σπορά μπορεί να εισαχθεί χειροκίνητα ή να δημιουργηθεί τυχαία πατώντας το κουμπί νέα σπορά.