2.3. Problemer med skrifttyper

Problemer med skrifttyper har sandsynligvis været skyld i flere GIMP 2-fejlrapporter end nogen anden årsag, selvom de er blevet sjældnere i de seneste udgaver af 2.0-serien. I de fleste tilfælde har det skyldtes forkert udformede skrifttypefiler, som giver problemer for Fontconfig. Oplever du nedbrud ved opstart, når GIMP skanner dine skrifttypemapper, er den bedste løsning at opgradere Fontconfig til en nyere version end 2.2.0. Som en hurtig løsning kan du starte GIMP med kommandolinjetilvalget --no-fonts, men så vil du ikke kunne bruge tekstværktøjet.

Et andet kendt problem er, at Pango 1.2 ikke kan indlæse skrifttyper, som ikke har en Unicode-tegnafbildning (Pango er biblioteket til tekstlayout, som GIMP bruger). En masse symbolskrifttyper hører til i denne kategori. I nogle systemer kan brugen af sådan en skrifttype få GIMP til at bryde ned. Opdateres Pango til version 1.4, løses problemet og symbolskrifttyperne er tilgængelige i GIMP.

En hyppig kilde til forvirring opstår i Windows-systemer, når GIMP støder på en forkert udformet skrifttypefil og genererer en fejlmeddelelse, hvorved et konsolvindue vises, så du kan se meddelelsen. Luk ikke konsolvinduet. Det er harmløst, og lukkes det, vil GIMP også lukkes. Når det sker, ser det ofte ud for brugeren som om, GIMP er brudt ned. Men det er det ikke: Lukkes konsolvinduet, får det Windows til at lukke GIMP. Uheldigvis skyldes det en vekselvirkning mellem Windows og de biblioteker, som GIMP linker til: Det kan ikke løses i GIMP. Sker det for dig, skal du bare minimere konsolvinduet og ignorere det.