2. Tekst

2.1. Teksteffekter

Figur 9.12. Smart tekst

Smart tekst

Fire smarte teksteffekter lavet med brug af logoprogrammer: udenjordisk neon, kvægeffekt, frost og kridt. Standardindstillingerne blev anvendt til det hele undtagen skriftstørrelse.


Du kan ændre teksts udseende på mange måder udover bare at skifte skrifttype eller farve. Ved at konvertere et tekstelement til en markering eller en kurve kan du opnå spændende effekter ved at udfylde det, optegne omridset, transformere det eller anvende hele GIMPs store opbud af værktøjer på det. Prøv logoprogrammerne (FilOpretLogoer) for at se mulighederne.

[Bemærk] Bemærk

Logoer findes ikke mere i GIMP 2.10.10, men mange programmer er stadig tilgængelige på https://download.gimp.org/mirror/pub/gimp/extras.

Hvert program lader dig indtaste tekst og opretter herefter et nyt billede med et logo med din tekst. Vil du ændre et af disse programmer eller lave dit eget logoprogram kan Brug Script-Fu-programmer og En vejledning til Script-Fu hjælpe dig i gang. Du har selvfølgelig ikke brug for Script-Fu til at lave denne slags effekter, kun til at automatisere dem.