2. Αναφορά του σφάλματος

Εντάξει, κάνατε κάθε τι που μπορούσατε να κάνετε για να βεβαιωθείτε και ακόμα νομίζετε ότι είναι προφανώς ένα σφάλμα. Τότε θα πρέπει να προχωρήσετε και να υποβάλετε μια αναφορά σφάλματος στη σελίδα Bugzilla.

[Σημείωση] Σημείωση

Η πρώτη φορά που καταχωρείτε μια αναφορά σφάλματος, θα ερωτηθείτε για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Bugzilla. Η διαδικασία είναι εύκολη και άκοπη και προφανώς δεν θα πάρετε κανένα ιό ως αποτέλεσμα.

 1. Bugzilla: Επιλογή ταξινόμησης

  Πηγαίνετε στο http://bugzilla.gnome.org/enter_bug.cgi και διαλέξτε την classification “άλλα”.

  Εάν δεν είσθε συνδεμένος, ανακατευθύνεστε αυτόματα στη σελίδα σύνδεσης. Μετά την καταχώρηση του ονόματος χρήστη (σύνδεση) και κωδικό, θα επιστρέψετε στη σελίδα “επιλογή ταξινόμησης”.

 2. Bugzilla: επιλογή προϊόντος

  Κυλίστε προς τα κάτω την επόμενη σελίδα μέχρι να μπορείτε να διαλέξετε το προϊόν “GIMP”.

  [Υπόδειξη] Υπόδειξη

  Μπορείτε να παραλείψετε τα παραπάνω βήματα και να πάτε άμεσα στο http://bugzilla.gnome.org/enter_bug.cgi?product=GIMP (Πρέπει ακόμα να συνδεθείτε, φυσικά.)

 3. Bugzilla: Εισαγωγή σφάλματος: GIMP

  Επιλέγοντας “GIMP” ως προϊόν σας πηγαίνει στην επόμενη φόρμα αναφοράς σφάλματος, που πρέπει να συμπληρώσετε όπως ακολουθεί. Σημειώστε ότι οι περισσότερες πληροφορίες που εισάγετε μπορούν να αλλαχθούν αργότερα από τους προγραμματιστές εάν το καταλάβατε λάθος, έτσι προσπαθήστε να το καταλάβετε σωστά αλλά μην γίνεστε έμμονος με αυτό.

  Εισαγωγή σφάλματος: GIMP

  Συστατικό

  Ορίστε αυτό στο μέρος του GIMP που επηρεάζει το σφάλμα. Σημειώστε ότι θα πάρετε μια σύντομη “συστατική περιγραφή” στο πλαίσιο κειμένου δίπλα στη λίστα όταν διαλέξετε ένα συστατικό.

  Πρέπει να διαλέξετε κάτι εδώ, αλλά εάν δεν είστε σίγουρος, μαντέψτε και μην ανησυχείτε για αυτό.

  Έκδοση

  Ορίστε αυτό στην έκδοση του GIMP που χρησιμοποιείτε. Βρίσκετε πάντοτε την έκδοση στο μενού του παραθύρου εικόνας: βοήθειαπερί.

  Σοβαρότητα

  Στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει είτε να το αφήσετε ως “κανονικό” ή να το ορίσετε σε “βελτίωση”, εάν είναι ένα αίτημα βελτίωσης παρά μια δυσλειτουργία. Οι προγραμματιστές θα ρυθμίσουν την σοβαρότητα εάν νομίζουν ότι είναι δικαιολογημένο.

  OS (Λειτουργικό σύστημα)

  Ορίστε το στο λειτουργικό σας σύστημα εκτός και έχετε έναν πολύ καλό λόγο να σκεφτείτε ότι το σφάλμα εφαρμόζεται σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

  Περίληψη

  Δώστε μια περίληψη μιας πρότασης που είναι αρκετά περιγραφική έτσι ώστε κάποιος που ψάχνει για παρόμοια σφάλματα να βρει την αναφορά σφάλματος στη βάση των λέξεων που αυτή η περίληψη περιέχει.

  Περιγραφή

  Περιγράψτε το πρόβλημα. Να είστε όσο πιο σαφής μπορείτε και να συμπεριλάβετε όλες τις πληροφορίες που νομίζεται ότι ίσως να είναι σχετικές. Η κλασική πλήρως άχρηστη αναφορά σφάλματος είναι, “Το GIMP κατέρρευσε. Αυτό το πρόγραμμα βρομά”. Δεν υπάρχει ελπίδα οι προγραμματιστές να επιλύσουν ένα πρόβλημα εάν δεν μπορούν να πουν ποιο είναι.

  Υπάρχουν περισσότερα πεδία που είναι κρυμμένα από προεπιλογή. (Κλικ “προβολή προχωρημένων πεδίων” για να τα προβάλετε.) Μπορείτε να τα αγνοήσετε, έτσι δεν θα περιγράψουμε αυτά τα πεδία εδώ.

  Μερικές φορές είναι πολύ χρήσιμο να διευρύνουμε μια αναφορά σφάλματος με ένα στιγμιότυπο ή δεδομένα κάποια άλλου τύπου. Εάν χρειάζεται για να το κάνετε αυτό, κλικ στο κουμπί προσθήκη ενός συνημμένου και ακολουθήστε τις οδηγίες. Αλλά παρακαλώ μην το κάνετε αυτό εκτός και νομίζετε ότι η επισύναψη πρόκειται πραγματικά να είναι χρήσιμη—και εάν χρειάζεται να επισυνάψετε ένα στιγμιότυπο, μην το κάνετε μεγαλύτερο από όσο χρειάζεται. Οι αναφορές σφάλματος είναι πιθανό να παραμείνουν στο σύστημα για χρόνια, έτσι δεν υπάρχει λογική στην σπατάλη μνήμης.

  Όταν συμπληρώσετε όλα αυτά τα πράγματα, πατήστε το κουμπί υποβολή και η αναφορά σφάλματος θα υποβληθεί. Θα της αποδοθεί ένας αριθμός, που μπορείτε να θέλετε να σημειώσετε· θα ενημερωθείτε, όμως, ηλεκτρονικά κάθε φορά που κάποιος κάνει ένα σχόλιο στην αναφορά σφάλματος ή αλλιώς το μεταβάλλει, έτει θα δεχθείτε υπενθυμίσεις σε κάθε περίπτωση. Μπορείτε να δείτε την τρέχουσα κατάσταση της αναφοράς σφάλματός σας οποτεδήποτε πηγαίνοντας στο http://bugzilla.gnome.org, εισάγοντας τον αριθμό σφάλματος σε ένα από τα πλαίσια εισόδου και πατώντας το κουμπί εύρεση ή γρήγορη αναζήτηση.