3. Masca rapidă

Fig. 7.9. Imagine cu mască rapidă activată

Imagine cu mască rapidă activată

De obicei, instrumentele de selecție implica urmărirea unui contur în jurul unei zone de interes, care nu funcționează bine pentru unele selecții complexe. Cu masca rapidă, cu toate acestea, vi se permite să desenați o selecție în loc de doar urmărirea conturului ei.

3.1. Prezentare generala

În mod normal, o selecție în GIMP este reprezentată de un marș de furnici care urmăresc conturul de selecție, dar nu poate fi mai mult la o selecție decât arată marșul de furnici. O selecție GIMP este de fapt un canal de tonuri de gri cu drepturi depline, care acoperă imaginea, cu valori de pixel variind de la 0 (neselectat) la 255 (complet selectate). Furnicile în marș sunt trase de-a lungul unui contur de pixeli pe jumătate aleși. Astfel, ceea ce furnicile în marș vă arată ca fie în interiorul sau în afara frontierei este de fapt doar o felie printr-un continuum.

Masca rapidă este modul GIMP de a arăta structura completă a selecției. Masca rapidă oferă, de asemenea, capacitatea de a interacționa cu selecția într-un mod nou substanțial mai puternic. Apăsați clic pe butonul mic subliniat din partea stânga jos a ferestrei imaginii pentru a comuta Masca Rapidă între pornită și oprită. Butonul comută între modul Mască rapidă și modul furnici în marș. Puteți utiliza, de asemenea, SelecțieComună masca rapidă, sau Shift+Q, pentru a comuta între masca rapidă și modul marș de furnici.

În modul Mască rapidă, selecția este afișată ca un ecran translucid care se suprapune peste imagine, a cărei transparență la fiecare pixel indică gradul în care este selectat pixelul. În mod implicit, masca este afișată în roșu, dar aveți posibilitatea să modificați acest lucru dacă o altă culoare de mască este mai convenabilă. Un pixel este cu atât mai mult selectat, cu atât mai mult este acoperit de mască. Pixelii complet selectați sunt afișați complet clar.

În modul mască rapidă, multe manevrări de imagine acționează pe canalul de selecție, mai degrabă decât pe imaginea în sine. Acestea includ, în special, instrumentele de desen. Desenul cu alb selectează pixeli, și desenul cu negru deselectează pixeli. Puteți utiliza oricare dintre instrumentele de desen, precum și găleata de umplere și instrumente de umplere degrade, în acest fel. Utilizatorii avansați de GIMP învață că desenul selecției este cel mai ușor și cel mai eficient mod de a manevra delicat imaginea.

[Indicație] Indicație

Pentru a salva o selecție Mască rapidă pe un canal nou; Asigurați-vă că există o selecție și că modul Mască rapidă nu este activ în fereastra imaginii. Utilizați SelecțieSalvează în canal pentru a crea un nou canal în dialogul de canal numit Copie Mască de selecție (repetând această comandă se creează .. copia nr. 1, ... copia nr. 2 și așa mai departe...).

[Indicație] Indicație

În modul Mască rapidă, tăiați și lipiți mai degrabă selecții, decât imaginea. Uneori, puteți face uz de acest lucru ca cel mai convenabil mod de a transfera o selecție de la o imagine la alta.

Puteți afla mai multe despre Selecție măști în secțiunea dedicată dialogului canalului.