8.18. Întindere contrast

Prin comanda Întindere contrast se întind automat valorile histogramei în stratul activ. Pentru fiecare canal al stratului activ, acesta găsește valorile minime și maxime și le folosește pentru a întinde histogramele roșii, verzi și albastre în intervalul de contrast complet. Culorile strălucitoare devin mai strălucitoare, iar culorile întunecate devin mai întunecate, ceea ce mărește contrastul. Întindere contrast funcționează pe straturi RGB, tonuri de gri și imagini indexate. Utilizați Întindere contrast numai dacă doriți să eliminați o tentă de culoare nedorită dintr-o imagine care ar trebui să conțină alb pur și negru pur.

Această comandă este, de asemenea, similar comenzii Balans de culoare, dar nu respinge nici unul dintre pixeli foarte întunecați sau foarte luminoși, astfel încât albul ar putea fi impur.

8.18.1. Activarea comenzii

  • This command can be accessed from an image menubar as ColorsAutoStretch Contrast.

8.18.2. Opțiuni

Fig. 16.182. Configurări Contrast întindere

Configurări „Contrast întindere”

Presets

Presets are a common feature for several Colors commands. You can find its description in Secțiune 8.1.1, „Colors Common Features”.

Păstrează culorile

Fixează fiecare canal de culoare cu aceeași cantitate.

Componente neliniare

Când este stabilită, această opțiune operează pe valori gamma corectate în locul RGB-ului liniar, comportându-se ca filtrul vechi Normalizează.

Blending Options, Preview and Split view

These are common features described in Secțiune 8.1.1, „Colors Common Features”.

8.18.3. Exemplu Întindere contrast

Fig. 16.183. Imaginea originală

Imaginea originală

Stratul și histogramele sale roșii, verzi și albastre înainte de Întindere contrast.


Fig. 16.184. Imaginea după comandă

Imaginea după comandă

Stratul și histogramele sale roșii și verzi și albastre după Întindere contrast. Coloanele pixel nu ajung la capătul din dreapta al histogramei (255) din cauza câtorva pixeli foarte strălucitori, spre deosebire de Balansul de alb.

Histograma se întinde și creează lacune între coloanele pixel, dându-i un aspect cu dungi.