3.5. Pixelează

3.5.1. Prezentare generală

Fig. 17.18. Exemplu pentru filtrul Pixelează

Exemplu pentru filtrul „Pixelează”

Original

Exemplu pentru filtrul „Pixelează”

Pixelează aplicat


Filtrul pixelează redă imaginea utilizând blocuri de culori mari. Este foarte similar cu efectul văzut la televizor atunci când se ascunde fața unui criminal în timpul procesului. Acesta este folosit pentru efectul Abraham Lincoln : consultați [BACH04].

3.5.2. Activarea filtrului

Puteți găsi acest filtru în meniul imaginii sub FiltreNeclaritatePixelează...

3.5.3. Opțiuni

Fig. 17.19. Opțiuni de filtrare pentru Pixelează

Opțiuni de filtrare pentru „Pixelează”

Prestabiliri

Această opțiune este comună filtrelor bazate pe GEGL. Consultați Secțiune 2, „Caracteristici obișnuite”.

Formează

TODO. Nu funcționează

Lățime bloc, Înălțime bloc

Aici puteți stabili lățimea și înălțimea dorită a blocurilor, în pixeli.

În mod implicit, lățimea și înălțimea sunt legate, indicate de simbolul lanțului de lângă casetele de intrare. Dacă doriți să stabiliți lățimea și înălțimea separat, apăsați clic pe acel simbol lanț pentru a le deconecta.

Raport dimensiune X, Raport dimensiune Y

Raport de dimensiune orizontală/verticală (0.000-1.000) al unui pixel în interiorul unui bloc. Valoare implicită este 1.000. Numărul de blocuri rămâne același; Deci, dacă schimbați raportul, modificați dimensiunile blocului, atunci pixelii care lipsesc sunt înlocuiți cu culoarea de fundal.

Culoare de fundal

Fundalul implicit este cel al trusei de instrumente. Puteți să-l schimbați, apăsând clic pe sursa de culoare sau alegând o culoare folosind selectorul de culoare din dreapta.

Tăiere

Rezultatul acestui filtru poate fi mai mare decât imaginea originală. Cu opțiunea implicită Ajustează, stratul va fi automat redimensionat după cum este necesar când filtrul este aplicat. Cu opțiunea Taie rezultatul va fi tăiat la limita stratului.