7.4. Aruncare

7.4.1. Prezentare generală

Fig. 17.154. Exemplu pentru filtrul Aruncare

Exemplu pentru filtrul „Aruncare”

Imagine originală

Exemplu pentru filtrul „Aruncare”

Filtrul Aruncare aplicat


Puteți găsi acest filtru în FiltreZgomotAruncă….

Filtrul de aruncare modifică fiecare pixel afectat la o culoare aleatoare, astfel încât să producă un adevărat zgomot aleator. Toate canalele de culoare, inclusiv un canal alfa (în cazul în care este prezent) sunt randomizate. Toate valorile posibile sunt atribuite cu aceeași probabilitate. Valorile inițiale nu sunt luate în considerare. Toți sau doar unii dintre pixelii dintr-un strat activ sau de selecție sunt afectați, procentul de pixeli afectați este determinat de opțiunea Randomizare (%).

7.4.2. Opțiuni

Fig. 17.155. Opțiuni Aruncă

Opțiuni „Aruncă”

Presets, Input Type, Clipping, Blending Options, Preview, Split view
[Notă] Notă

Aceste opțiuni sunt descrise în Secțiune 2, „Caracteristici obișnuite”.

Randomizare (%)

Acest glisor reprezintă procentul de pixeli din stratul sau selecția activă ce vor fi afectați. O valoare mai mare, rezultă în mai mulți pixeli modificați.

Repetă

Acesta reprezintă numărul de aplicări ale filtrului. În cazul filtrului de aruncare nu este foarte util, deoarece aceleași rezultate pot fi obținute mai repede doar prin utilizarea unui mai mare grad de Randomizare (%).

Sămânță pentru alegerea aleatoare

Controlează alegerea aleatorie a aruncării. Dacă se utilizează aceeași sămânță de alegere aleatoare în aceeași situație, filtrul produce exact aceleași rezultate. O altă sămânță de alegere aleatorie produce rezultate diferite. Semințe de alegere aleatorie pot fi introduse manual sau generate aleatoriu prin apăsarea butonului Sămânță nouă.