8.37. Rotire culori

8.37.1. Prezentare generală

Fig. 16.215. Exemplu pentru filtrul Rotire culori

Exemplu pentru filtrul „Rotire culori”

Imagine originală

Exemplu pentru filtrul „Rotire culori”

Filtru Rotire culori aplicat


Harta de rotație de culori vă permite să schimbați o gamă de culori la o altă gamă.

8.37.2. Activarea filtrului

Acest filtru se găsește în meniul ferestrei imaginii sub CuloriHartăRotire de culori.

8.37.3. Opțiuni principale

Fig. 16.216. Principalele opțiuni ale filtrului Hartă de rotire de culoare

Principalele opțiuni ale filtrului „Hartă de rotire de culoare”

Aveți acolo două cercuri de culoare, unul pentru de la gama de culori și alte pentru la gama de culori:

De la

Cercul de culoare: două axe pentru a defini din gama. Săgeata curbată din unghi permite recunoașterea axade la și axa până la a razei. Apăsați și glisați aceste axe pentru a schimba intervalul.

Comutare în sens orar/anti-orar: Stabilește direcția în care se îndreaptă intervalul.

Schimbarea ordinii de săgeți: inversează axa de la și către. Acest lucru duce la o schimbare de culoare importantă pentru ca culorile în unghiul de selecție sunt diferite.

Selectare toate selectează întregul cerc de culoare.

Casetele de la și la pentru afișare axa de start și pozițiile axei sfârșitul (în rad/PI), care sunt limitările pentru gama de culori selectate. Aveți posibilitatea să introduceți aceste poziții manual sau cu ajutorul capetelor săgeată.

La

Opțiunile acestei secțiuni sunt aceleași ca ale secțiunii de la.

8.37.4. Opțiuni gri

Fig. 16.217. Imagine de bază pentru opțiuni gri

Imagine de bază pentru opțiuni gri

Trei sectoare sunt definite pentru roșu, verde și albastru, cu saturații diferite. Culorile gri și alb sunt reprezentate (0% sat).


În acest tab, aveți posibilitatea să specificați modul de tratare a griului. În mod implicit, gri nu este considerat ca o culoare și nu este luată în considerare de rotație. Aici, puteți converti culori ușor saturate în gri și puteți converti invers, de asemenea, gri în culoare.

Cerc de culoare gri

La centrul acestui cerc de culoare este un mic cerc definire. La centru, este reprezentat gri-ul. Dacă creșteți progresiv pragul gri, culorile cu saturația mai mică decât acest prag se transformă în gri.

Apoi, dacă plimbați cercul definire în cercul de culoare, sau dacă utilizați casetele de intrare, definiți Nuanța și Saturația. Această culoare va înlocui toate culorile pe care le-ați definit ca fiind gri. Dar rezultatul depinde de modul gri de asemenea.

Mod gri

Butoanele radio Tratează ca acesta și Schimbare ca acesta determină modul în care vor fi tratate alegerile anterioare:

  • Cu Schimbare la acesta, griul va lua culoarea definită de cercul defini direct, fără nici o rotație, indiferent de poziția sa în cercul de culoare.

  • Cu Tratare ca acesta, gri va lua culoarea definită de cercul definit după rotație, în conformitate cu alegerile de la și la pe care le-ați făcut în fila principală. Cu această opțiune, aveți posibilitatea să selectați culoare numai în sectorul din, chiar dacă nu este vizibilă în tabul gri.

Fig. 16.218. Mod gri

Mod gri

Cercul mic este pe galben și modul este Schimbare la acesta. Albastrul s-a schimbat în galben. Rețineți că gri și alb a făcut de asemenea acest lucru.


Prag gri

Fig. 16.219. Prag gri

Prag gri

Prag Gri este 0,25: sectorul albastru (sat 0.25) a devenit gri (rețineți că gri și alb, care sunt 0%sat., nu sunt afectate).


Specificați acolo cât de mult saturația va fi considerată gri. Prin creșterea treptată de saturație, veți vedea un cerc de extindere în cercul de culoare și extinderea zonelor selectate în previzualizare dacă este bifată Continuă actualizare. Într-un degrade negru la alb, puteți vedea extinderea de înlocuire de culoare în timp ce crește pragul foarte lent.

Degrade negru la alb , progresiv umplut cu culoare, odată cu creșterea pragului.

8.37.5. Previzualizări

Original, Rotit

Previzualizarea originală afișează o miniatură a imaginii inițiale, iar examinarea rotită afișează interactiv modificările de culoare, înainte ca acestea să fie aplicate imaginii.

Actualizare continuuă

Actualizare continuă afișează continuu modificări de culoare în previzualizarea rotită.

Zonă

În această listă verticală, puteți selecta între

  • Strat întreg: funcționează pe întregul strat (imaginea în cazul în care nu există nici o selecție).

  • Selecția: afișează numai selecția.

  • Context: afișează selecția în contextul imaginii.

8.37.6. Unități

Puteți selecta aici unitatea unghiul utilizat pentru a localiza culorile din cercul Nuanță/Saturație. Această alegere este valabilă numai pentru sesiunea de filtrare curentă: nu faceți clic pe OK doar după selectarea unității, întoarceți-vă la tabul dorit!