8.36. Schimb de culori

8.36.1. Prezentare generală

Fig. 16.213. Exemplu pentru filtrul Schimb de culoare

Exemplu pentru filtrul „Schimb de culoare”

Imagine originală

Exemplu pentru filtrul „Schimb de culoare”

Filtru aplicat


Acest filtru înlocuiește o culoare cu alta.

8.36.2. Activează filtrul

Acest filtru se găsește în meniul ferestrei imagine sub CuloriHartăSchimb de culoare.

8.36.3. Opțiuni

Fig. 16.214. Opțiunea filtrului Schimb de două culori

Opțiunea filtrului „Schimb de două culori”

Previzualizare

În această previzualizare, se afișează o parte a imaginii. O selecție mai mică decât examinarea va fi completă în previzualizare. Una mai mare va fi tăiată pentru a fi adaptată la previzualizare.

Dacă apăsați clic mijloc în previzualizare, culoarea pixel pe care s-a dat clic va fi selectată și trecută în De la culoarea.

De la culoare

În această secțiune, puteți alege culoarea care urmează să fie utilizate pentru a selecta pixeli care vor fi afectați de schimbul de culoare.

Trei glisoare pentru culori RVB: dacă ați făcut clic pe previzualizare, acestea sunt poziționate automat. Dar se pot schimba. Fiecare glisor acționează asupra intensității culorilor. Casetele de intrare și săgețile funcționează la fel. Rezultatul este afișat interactiv în caseta specimen.

Trei glisoare pentru praguri, pentru fiecare culoare. Cu cât este mai mare pragul, cu atât mai mulți pixeli vor fi afectați. Rezultatul este afișat interactiv în previzualizare.

Blocaj praguri: această opțiune blochează cursoarele de prag, care vor acționa toate la fel.

La culoare

Three cursors allow to select the color that pixels will have. Result is displayed in swatch box and in preview. You can also click on the color button to get a color selector.