11.15. Saalistaja

11.15.1. Yleiskatsaus

Kuva 17.236. Esimerkki Saalistaja suotimelle

Esimerkki ”Saalistaja” suotimelle

Alkuperäinen kuva

Esimerkki ”Saalistaja” suotimelle

Saalistaja lisätty


Tämä suodin lisää Saalistaja tehosteen kuvaan. Saalistaja tehoste saa kuvan/valinnan näkymän näyttämään kuin saalistajalla elokuvissa (kuin lämpökuvilta ja sen tyylisiltä). Tämä pienentää kuvan reunoiksi muutamalla perusvärillä tummalla taustalla.

Jos löytyy aktiivinen valinta, niin suotimen tehoste lisätään valitulle alueelle tai muuten alfakanavalle (suodin lisää alfakanavan tarvittaessa). Tämä suodin toimii parhaiten värikkäisiin RGB-kuviin.

11.15.2. Käynnistä suodin

Tämä suodin löytyy kuvan ikkunavalikosta SuotimetTaiteellinenSaalistaja….

11.15.3. Asetukset

Kuva 17.237. Saalistaja asetukset

”Saalistaja” asetukset

Reunojen lukumäärä

The predator filter will detect edges using the Sobel edge detector. The specified Edge amount will be passed to the Sobel filter. A high value will result in detecting more edges.

Kuva 17.238. Reunojen lukumäärä esimerkkejä

”Reunojen lukumäärä” esimerkkejä

4

”Reunojen lukumäärä” esimerkkejä

8

”Reunojen lukumäärä” esimerkkejä

16


Pikselöi

If checked, the filter will simplify the image into solid-colored squares using the Pixelize filter before the real predator effect will be applied. You can select the size of these squares with the option Pixel amount, which will heavily affect the result (see examples below).

Pikseleiden lukumäärä

Pikseleiden lukumäärä on värikappaleiden koko, johon kuva tullaan yksinkertaistamaan, jos Pikselöi on valittuna. Itse asiassa pienennät resoluutiota tällä valinnalla. Alla olevista esimerkeistä voit nähdä kuinka kasvava pikselikappaleen koko johtaa johonkin kuin macro pixels:

Kuva 17.239. Pikselöi esimerkit

”Pikselöi” esimerkit

Pois käytöstä

”Pikselöi” esimerkit

4

”Pikselöi” esimerkit

8

”Pikselöi” esimerkit

16


Pidä valinta

Jos tämä on valittuna, niin suodin tullaan lisäämään aktiiviseen valintaan. Muuten se lisätään aktiiviseen kerrokseen.

Erillinen kerros

Kun tämä on valittuna, niin aktiivisesta kerroksesta tullaan luomaan kopio sen päälle ja suodin lisätään tähän kopioon koskematta alkuperäiseen kerrokseen. Jos valintaa ei tehdä, niin suodin lisätään aktiiviseen kerrokseen.