3. Pikamaski

Kuva 7.9. Kuva, kun Pikamaski on aktiivinen

Kuva, kun Pikamaski on aktiivinen

Tavalliset valinta työkalut piirtävät mielenkiinnon kohteen ympärille ääriviivat, mikä ei toimi kovinkaan hyvin joillekin monimutkaisille valinnoille. Pikamaski sen sijaan mahdollistaa valinnan maalaamisen sen ääriviivojen piirtämisen sijasta.

3.1. Yleiskuva

Tavallisesti valinta on esitetty GIMPissä jonona marssivia muurahaisia, jotka jäljittävät valinnan ääriviivaa, mutta valinnassa voi olla muutakin kuin mitä marssivat muurahaiset näyttävät. GIMPin valinta on todellisuudessa täysin toimiva harmaasävykanava, joka peittää kuvan kuvapiste arvoilla 0 (valitsemattoman) ja 255 (täysin valitun) välimatkalta. Marssivat muurahaiset piirretään puoliksi valittujen kuvapisteen ääriviivojen myötä. Tämän takia se mitä marssivat muurahaiset näyttävät sinulle, joko rajan sisä- tai ulkopuolena on oikeastaan vain viipale jatkumon läpi.

Pikamaski on GIMPin tapa näyttää valinnan kokonaisuudessaan. Pikamaski antaa myös kyvyn olla vuorovaikutuksessa valintaan uusilla, ja huomattavasti voimakkaammilla, tavoilla. Napsauta pientä ääriviivattua näppäintä kuvaikkunan vasemmasta alakulmasta laittaaksesi Pikamaskin päälle ja pois päältä. Tämä näppäin vaihtaa Pikamaski ja marssivat muurahaiset tilan väliltä. Voit myös käyttää ValitseVaihda Pikamaski, tai Shift+Q vaihtaaksesi Pikamaski ja marssivat muurahaiset tilan välillä.

Pikamaski tilassa, valinta kuvataan läpinäkyvänä ruutuna kuvan päällä, jonka läpinäkyvyys jokaisella kuvapisteellä osoittaa kuinka paljon se on valittu. Oletuksena maski kuvataan punaisena, mutta voit vaihtaa tämän toiseen väriin, jos se on kätevämpää. Mitä vähemmän kuvapiste on valittu sitä enemmän maski peittää sitä. Täysin valitut kuvapisteet näytetään täysin selkeinä.

Pikamaski tilassa, useat kuvan manipulaatiot vaikuttavat valintakanavalla sen sijaan, että ne vaikuttaisivat kuvaan. Tähän kuuluvat myös, etenkin, maalaustyökalut. Valkoisella maalaaminen valitsee kuvapisteet, ja mustalla maalaaminen poistaa pikselien valinnan. Voit käyttää mitä tahansa maalaustyökalua sekä ämpärityökalua, että sekoitustyökalua valintaan. Kehittyneemmät GIMPin käyttäjät oppivat, että valinnan maalaaminen on helpoin ja tehokkain tapa muokata kuvaa.

[Vihje] Vihje

Tallentaaksesi Pikamaski valinnan uuteen kanavaan; Varmista, että sinulla on valinta ja, että Pikamaski tila ei ole aktiivinen kuvaikkunassa. Käytä ValitseTallenna kanavalle luodaksesi uuden kanavan kanava dialogiin nimeltä Valintamaski kopio (tämän komennon toistaminen luo ..kopio#1, ...kopio#2 ja niin edelleen...).

[Vihje] Vihje

Pikamaski tilassa, Leikkaa ja Liitä vaikuttavat valintaan kuvan sijasta. Voit, joskus käyttää tätä käytännöllisimmällä tavalla siirtää valinta kuvasta toiseen.

Voit oppia lisää Valintamaskit kanava dialogiin pohjautuvasta osiosta.