3.7. Ετικετοποίηση

Στους διαλόγους πινέλων, διαβαθμίσεων, μοτίβων και παλετών και μερικούς άλλους προσαρτήσιμους διαλόγους, μπορείτε να ορίσετε ετικέτες και έπειτα, μπορείτε να αναδιοργανώσετε τα στοιχεία σύμφωνα με τις επιλεγμένες ετικέτες μόνο.

Έχετε δύο πεδία εισαγωγής:

Σχήμα 15.65. Ετικετοποίηση

Ετικετοποίηση


[Σημείωση] Σημείωση

Από το GIMP-2.10.4, ο διάλογος γραμματοσειρών έχει επίσης πεδία ετικέτας φίλτρου και εισόδου. Αλλά το GIMP δεν δημιουργεί αυτόματα ακόμα ετικέτες από μεταδεδομένα γραμματοσειρών.

Σχήμα 15.66. Παράδειγμα

Παράδειγμα

Σε αυτό το παράδειγμα, ορίζουμε μια «πράσινη» ετικέτα για τα πινέλα πιπεριάς και αμπελιού. Έπειτα, εισάγουμε «πράσινο» στο πεδίο εισόδου φίλτρο και έτσι εμφανίζονται μόνο πινέλα με πράσινη ετικέτα.


[Υπόδειξη] Υπόδειξη

Για να δώσουμε σε μερικά πινέλα την ίδια ετικέτα μονομιάς, εμφανίστε τα πινέλα στην κατάσταση καταλόγου και χρησιμοποιήστε Ctrl+αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στα επιθυμητά πινέλα.

Μπορείτε να διαγράψετε ετικέτες: επιλέξτε ένα πινέλο, έπειτα επιλέξτε μια ετικέτα στο πεδίο «εισαγωγή ετικέτας» και πατήστε το πλήκτρο διαγραφή. Όταν αυτή η ετικέτα έχει αφαιρεθεί από όλα τα πινέλα, εξαφανίζεται από τη λίστα.