11. Menuen Vinduer

Denne menu giver dig mulighed for at håndtere vinduesdialoger i GIMP:

Navnet på menuen Vinduer passer ikke særlig godt til den nye tilstand med ét vindue. Ikke desto mindre handler dens funktion om flere- og enkelt-tilstande. Dens udseende kan variere afhængigt af om billeder og dokker er til stede:

Figur 16.272. Indhold af menuen Vinduer

Indhold af menuen “Vinduer”

Uden åbne billeder

Indhold af menuen “Vinduer”

Med åbne billeder


 1. Senest lukkede dokker: Denne kommando åbner listen med dokker du for nyligt har lukket. Du kan genåbne dem ved at klikke på deres navne. Bemærk venligst at det ikke omfatter isolerede vinduer.

  Se venligst Dialoger og dokning, for oplysninger om dokke.

 2. Dokbare dialoger: Denne kommando åbner listen med dokbare dialoger. Referér venligst til Afsnit 2.3, “Dialogs and Docking”.

 3. Værktøjskasse: Ved klik på denne kommando eller brug af genvejen Ctrl+B, hæves værktøjskassen, typisk sammen med dokken værktøjsindstillinger. Bemærk, at i tilstanden med ét vindue har dette som regel ingen virkning, da værktøjskassen er en del af hovedvinduet.

 4. Listen med åbne billedvinduer: Klik på et billednavn, eller brug genvejen Alt+Billedets tal, for at gøre billedet aktivt.

 5. Listen med åbne dokker: I denne liste er dokker navngivet med navnet på den aktive dialog i denne dok. Klik på et doknavn for at få dokken frem. Bemærk, at i tilstanden med ét vindue vises kun dokker, som ikke er en del af hovedvinduet.

 6. Skjul dokker (Tab): Denne kommando skjuler alle dokker (typisk til venstre og højre for billedet), så kun billedvinduet står tilbage. Kommandoens status bibeholdes ved afslutning af GIMP og er i samme tilstand, når GIMP starter.

 7. Vis faneblade: I tilstanden med ét vindue ændrer denne kommando, om fanebladene med alle åbnede billeder skal vises eller ej. Som standard vises fanebjælken, men du kan skjule den, hvis du ikke har brug for den og vil bruge den ekstra skærmplads.

 8. Fanebladsplacering: I tilstanden med ét vindue kan du bruge denne kommando til at vælge placeringen af fanebjælken, der viser de indlæste billeder. Som standard er fanebjælken placeret øverst, men du kan ændre dette til at få den vist nederst, til venstre eller til højre. I tilstanden med flere vinduer er denne kommando deaktiveret.

 9. Tilstand med ét vindue: Når den er aktiveret er GIMP i en tilstand med kun ét vindue. Se venligst Single Window Mode.