4.10. Adskil et objekt fra dets baggrund

Figur 3.39. Objekt med baggrund

Objekt med baggrund

Nogle gange har du brug for at adskille et emne fra billedets baggrund baggrund. Måske vil du have emnet på en ensfarvet baggrund eller bevare baggrunden gennemsigtig, så du kan bruge den på en eksisterende baggrund, eller hvad du ellers måtte have i tankerne. For at gøre dette skal du bruge GIMPs markeringsværktøjer til at tegne en markering omkring emnet. Det er ikke en nem opgave, og valget af det rette værktøj er altafgørende. Der er flere værktøjer til formålet.

Værktøjet Frihåndsmarkering lader dig tegne en kant med hånden eller som rette linjer. Brug det, når emnet har en relativt enkel form. Læs mere om værktøjet her: Afsnit 2.4, “Free Selection (Lasso)”

Figur 3.40. Værktøjet frihåndsmarkering

Værktøjet frihåndsmarkering
Værktøjet frihåndsmarkering

Værktøjet Saksemarkering lader dig vælge en frihåndsmarkering og bruger kantgenkendelsesalgoritmer til bedre tilpasning af kanterne til emnet. Brug det til komplekse emner, som er tilstrækkeligt forskellige fra baggrunden. Læs mere om værktøjet her: Afsnit 2.7, “Intelligent Scissors”

Figur 3.41. Værktøjet saksemarkering

Værktøjet saksemarkering
Værktøjet saksemarkering

Værktøjet forgrundsmarkering lader dig markere områder som forgrund eller baggrund og finpudser automatisk markeringen. Læs mere om værktøjet her: Afsnit 2.8, “Forgrundsmarkering”

Figur 3.42. Værktøjet forgrundsmarkering

Værktøjet forgrundsmarkering
Værktøjet forgrundsmarkering

Brug MarkeringInvertér efter du har markeret dit emne. I stedet for emnet vil baggrunden nu være markeret. Hvad, du gør her fra, afhænger af, hvad du vil gøre med med baggrunden.