Η εντολή Τμήμα 2.5, “Άνοιγμα ως στρώσεις…” κλπ.).
ενεργοποιεί ένα διάλογο που σας επιτρέπει να φορτώσετε μια υπάρχουσα εικόνα από το σκληρό σας δίσκο ή από ένα εξωτερικό μέσο. Για εναλλακτικούς και μερικές φορές πιο βολικούς τρόπους ανοίγματος αρχείων, δείτε τις εντολές που ακολουθούν (Μπορείτε να προσπελάσετε το διάλογο
από το παράθυρο μιας εικόνας μέσα από: → .Μπορείτε επίσης να ανοίξετε αυτόν τον διάλογο χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+O.
Αυτός ο περιηγητής μοιάζει με άλλους περιηγητές και είναι κατά κανόνα αυτονόητος. Παρόλα αυτά έχει μερικά ειδικά χαρακτηριστικά.
Το κουμπί Τοποθεσία.
εναλλάσσει μεταξύ προσθήκης και αφαίρεσης του πλαισίου κειμένουΟ συνδυασμός πλήκτρων Ctrl+L έχει το ίδιο αποτέλεσμα όπως αυτό το κουμπί.
Στο πλαίσιο κειμένου Τοποθεσία μπορείτε να γράψετε μια διαδρομή για το αρχείο μιας εικόνας. Εάν δεν γράψετε καμιά διαδρομή, το όνομα του επιλεγμένου αρχείου θα εμφανιστεί. Μπορείτε επίσης να γράψετε τα πρώτα γράμματα του ονόματος: θα συμπληρωθούν αυτόματα και μια λίστα ονομάτων αρχείων που ξεκινούν με αυτά τα γράμματα θα εμφανιστεί.
Όταν ψάχνετε για ένα αρχείο ή κατάλογο χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό Αναζήτηση (δείτε πιο κάτω, στοιχείο 4), η ετικέτα αλλάζει σε Αναζήτηση και μπορείτε να εισάγετε το όνομα σε αυτό το πλαίσιο κειμένου.
Η διαδρομή στον τρέχοντα φάκελο εμφανίζεται. Μπορείτε να περιηγηθείτε κατά μήκος αυτής της διαδρομής πατώντας σε ένα στοιχείο.
Με το Αναζήτηση μπορείτε να κοιτάξετε για ένα αρχείο (ή κατάλογο), ακόμα κι αν δεν ξέρετε το ακριβές όνομα αυτού του αρχείου. Πατήστε στο Αναζήτηση, γράψτε ένα όνομα αρχείου ή απλά ένα μέρος του ονόματος του αρχείου στο πιο πάνω πλαίσιο κειμένου και πατήστε Enter. Έπειτα το κεντρικό πλαίσιο (7) θα καταγράψει όλα τα αρχεία και καταλόγους του αρχικού σας καταλόγου με ονόματα που περιέχουν το κείμενο που γράψατε. Δυστυχώς δεν μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα σε αρχεία συγκεκριμένης μορφής (10).
Το Πρόσφατα είναι αυτονόητο.
Εδώ, μπορείτε να προσπελάσετε τους βασικούς σας φακέλους και τις συσκευές αποθήκευσή σας.
Εδώ, μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες στους φακέλους, χρησιμοποιώντας το Προσθήκη στους σελιδοδείκτες που παίρνετε με δεξί κλικ σε φάκελο στο κεντρικό φάτνωμα και μπορείτε επίσης να τους αφαιρέσετε.
ή την επιλογήΤα περιεχόμενα του επιλεγμένου φακέλου εμφανίζονται εδώ. Αλλάξτε τον τρέχοντα φάκελό σας με διπλό αριστερό κλικ σε ένα φάκελο σε αυτό το φάτνωμα. Επιλέξτε έναν φάκελο με αριστερό κλικ. Μπορείτε τότε να ανοίξετε το αρχείο που επιλέξατε με κλικ στο κουμπί
. Ένα διπλό αριστερό κλικ ανοίγει το φάκελο αμέσως. Παρακαλώ, σημειώστε ότι μπορείτε να ανοίξετε μόνο αρχεία εικόνων.Δεξί κλικ στο όνομα ενός φακέλου ανοίγει ένα μενού περιεχομένου:
Η επιλεγμένη εικόνα εμφανίζεται στο παράθυρο Προεπισκόπηση. Εάν είναι μια εικόνα που δημιουργήθηκε στο GIMP, το μέγεθος του αρχείου, η ανάλυση και η σύσταση της εικόνας εμφανίζονται κάτω από το παράθυρο προεπισκόπησης.
Υπόδειξη | |
---|---|
Εάν η εικόνα σας έχει τροποποιηθεί από άλλο πρόγραμμα, πατήστε στο παράθυρο προεπισκόπησης για να την ενημερώσετε. |
Πατώντας το κουμπί
, προσθέτετε τον επιλεγμένο φάκελο στους σελιδοδείκτες.Πατώντας το
, αφαιρείται τον επιλεγμένο σελιδοδείκτη από τη λίστα.Θα προτιμάτε γενικά να εμφανίζετε τα ονόματα Όλες οι εικόνες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Όλα τα αρχεία . Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τον εαυτό σας σε έναν ειδικό τύπο εικόνας (GIF, JPG, PNG ...).
Επιλογή τύπου αρχείου: Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να το προσέξετε, επειδή το GIMP μπορεί να προσδιορίσει τον τύπο του αρχείου αυτόματα. Σε λίγες σπάνιες περιπτώσεις, ούτε η επέκταση αρχείου ούτε η εσωτερική πληροφορία στο αρχείο είναι αρκετά για να πουν στο GIMP τον τύπο του αρχείου. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να το ορίσετε επιλέγοντας το από τη λίστα.