L'eina llindar transforma la capa activa o la selecció en una imatge en blanc i negre, on els píxels blancs representen els píxels de la imatge el valor del qual està dins l'àmbit de la franja i els píxels negres representen els píxels amb valor fora els límits de la franja.
S'utilitza per millorar una imatge en blanc i negre (per exemple, un text escanejat) o per crear màscares de selecció.
Nota | |
---|---|
Com que aquesta eina crea una imatge en blanc i negre, el suavitzat de la imatge original desapareix. Si això suposa un problema, llavors utilitzeu l'eina Nivell . |
Hi ha diferents possibilitats per activar l'eina:
You can access this tool from the image menu through
→ → ,or through
→ ,o fent clic a l' icona de la caixa d'eines si aquesta eina s'hi ha instal·lat. Consulteu Secció 1.7, “Caixa d'eines”.
Podeu desar els paràmetres del color de la imatge fent clic a
BotóEl botó obre un menú:
que permet Importar els paràmetres des del fitxer o Exportar-los al fitxer i dóna accés al diàleg de paràmetres desats de la gestió:
L'eina llindar blanc i negre proporciona un gràfic visual, un histograma, el valor de la intensitat de la capa activa o selecció. És possible ajustar la franja del llindar, ja sigui utilitzant els quadres d'entrada o fent clic al botó 1 i arrossegant sobre el gràfic. Això permetrà seleccionar una part de la imatge amb certa intensitat des d'un fons amb una altra intensitat. Els píxels dins del límit seran blancs i els altres seran negres. Ajusteu el límit per obtenir la selecció desitjada en blanc sobre fons negre.
La previsualització del commutador permet l'actualització dinàmica de la capa activa o la selecció mentre es fan canvis en el nivell d'intensitat.
Si voleu extreure un element d'una imatge pot ressaltar bé sobre el fons. Llavors, utilitzeu l'eina llindar blanci i negre per seleccionar aquest element com a conjunt. En el Grokking the GIMP es descriu un mètode basat en una màscara de canal però ara, amb la Màscara ràpida és més fàcil.
En primer lloc cal descompondre la imatge en els components RGB i HSV mitjançant Descompondre Filtre. Es crea una nova imatge en escala de grisos i els components es mostren com a capes en el diàleg de la capa. Aquestes capes tenen una miniatura, però és massa petita per veure's bé. Podeu augmentar la grandària d'aquesta previsualització amb el menú de diàleg (el botó triangular petit), però amb els “ulls” és més fàcil visualitzar la capa desitjada en la imatge descomposta. Seleccioneu la capa que aïlla millor l'element.
Agafeu l'eina llindar blanci i negre des de la imatge descomposta. Quan es mou el cursor negre s'ajusta el llindar per aïllar millor l'element que es vol extreure. Això probablement no serà perfecte: el resultat millorarà amb la creació d'una màscara de selecció.
Avís | |
---|---|
Assegureu-vos que heu seleccionat la capa correcta quan agafeu l'eina llindar blanci i negre: quan s'obre, no es pot canviar a una altra capa. |
Assegureu-vos que la imatge que mostra la capa seleccionada està activa i copieu-la al porta-retalls amb el Ctrl+C.
Feu que la imatge original sigui activa. Feu clic al botó “Màscara ràpida” i canvieu el color amb els . Torna a la imatge original. Premeu Ctrl+V per enganxar la capa copiada prèviament.
a la cantonada inferior esquerra de la finestra de la imatge: la imatge es cobreix amb una màscara translúcida vermella (per defecte). Aquest color vermell no s'adapta bé a la imatge vermellosa: aneu al diàleg del canal, activeu el canal de laVoilà. La selecció màscara està preparada: podeu millorar la selecció. Quan la selecció estigui a punt, desactiveu la màscara ràpida si feu clic un altre cop sobre el botó: es veurà el caminet de formiguetes al voltant de la selecció.
S'utilitzava l'ampliació per treballar a nivell de píxel, la selecció lliure per eliminar grans àrees no desitjades, el llapis (per obtenir límits durs), pintura negre per eliminar les zones seleccionades, pintura blanca per afegir àrees seleccionades, sobretot per la tija.