12.7. Navigator de module

Comanda Navigator de module afișează o fereastră de dialog care arată toate extensiile (modulele), care sunt în prezent încărcate în GIMP, atât ca o listă cât și ca o structură arbore ierarhică. Deoarece multe dintre filtre sunt de fapt module, veți vedea cu siguranță multe nume familiare aici. Rețineți că nu executați extensiile din această fereastră de dialog. Utilizați în schimb intrarea de meniu potrivită pentru a face acest lucru. De exemplu, puteți executa module filtru utilizând comanda Filtru din bara de meniu a imaginii.

12.7.1. Se activează comanda

  • Puteți accesa această comandă din bara de meniu a imaginii prin AjutorNavigator de module

12.7.2. Descrierea ferestrei de dialog Navigator de module

Fig. 16.277. Vizualizarea listă a ferestrei de dialog Navigator de module

Vizualizarea listă a ferestrei de dialog „Navigator de module”

Figura de mai sus arată vizualizarea listă a Navigatorului de module. Puteți să dați clic pe numele unui modul în fereastra derulată pentru a afișa mai multe informații despre acesta. Selectați Vizualizare listă dând clic pe fila din partea de sus a dialogului.

Puteți căuta un modul după nume introducând o parte sau tot numele în caseta text Căutare:. Partea stângă a dialogului afișează apoi potrivirile găsite.

Fig. 16.278. Vizualizarea arbore a ferestrei de dialog Navigator de module

Vizualizarea arbore a ferestrei de dialog „Navigator de module”

Figura de mai sus arată vizualizarea arbore a Navigatorului de module. Puteți să dați clic pe numele unui modul în fereastra derulată pentru a afișa mai multe informații despre acesta. Puteți să dați clic pe săgeți pentru a extinde sau contracta părți ale arborelui. Selectați Vizualizare arbore dând clic pe fila din partea de sus a dialogului.

Puteți căuta un modul după nume introducând o parte sau tot numele în caseta text Căutare:. Partea stângă a dialogului afișează apoi potrivirile găsite.

[Notă] Notă

Nu tot ce se află în aceste ferestre de dialog imense este vizibil în același timp. Utilizați barele de derulare pentru a vizualiza conținutul acestora.