5.18. Hârtie de ziar

5.18.1. Prezentare generală

Fig. 17.96. Aplicarea exemplului pentru filtrul hârtie de ziar

Aplicarea exemplului pentru filtrul hârtie de ziar

Imagine originală

Aplicarea exemplului pentru filtrul hârtie de ziar

Filtru Hârtie de ziar aplicat


Acest filtru transformă în semitonuri o imagine utilizând oscilări de grupuri de puncte. Semitonurile se obțin prin procesul de randare a unei imagini cu mai multe niveluri de gri sau de culoare (de exemplu, o imagine cu tonuri continue) pe un dispozitiv cu mai puține tonuri; deseori un dispozitiv bi-level, cum ar fi o imprimantă sau tipografie.

Premisa de bază este de a compromisului pentru o rezoluție mai mare și adâncime de ton aparent (acest lucru este cunoscut sub numele de oscilare spațială).

Există multe abordări pentru acest lucru, cel mai simplu dintre care este de a lăsa departe de biți cu tonuri de culoare mai puțin pronunțate; Aceasta este ceea ce nu face filtrul Posterizare. Din păcate, rezultatele nu arata prea bine. Cu toate acestea, nicio rezoluție spațială nu este pierdută.

Acest filtru utilizează comanda de reprezentare prin puncte, care reduce rezoluția imaginii prin transformarea celulelor în pete care cresc sau se micșorează în funcție de intensitatea pe care celula trebuie să o reprezinte.

Imaginați-vă o grilă suprapusă peste imaginea originală. Imaginea este împărțită în celule de către grila-fiecare celula va deține în cele din urmă un singur loc alcătuit din mai mulți pixeli de ieșire, în scopul de a aproxima întunecarea imaginii originale în acea celulă.

Evident, celulele de dimensiune mare rezultate conduc la o pierdere grea în rezoluție! Petele din celule de obicei încep ca cercuri, și cresc spre o formă de diamant. Această schimbare în formă este controlată de funcția spot. Prin utilizarea diferitelor funcții Spot, evoluția formelor de spoturi prin care celula trece de la complet negru la complet alb pot fi controlate.

5.18.2. Filtru de pornire

Puteți găsi acest filtru prin FiltreDistorsionareHârtie de ziar.

5.18.3. Opțiuni

Fig. 17.97. Opțiuni filtru Hârtie de ziar

Opțiuni filtru „Hârtie de ziar”

Previzualizare

All your setting changes will appear in the Preview without affecting the image until you click on OK. Note that the preview displays only a part of the whole image if the filter is applied to a selection. Don't keep Preview checked if your computer is too slow.

Rezoluție

Acest grup controlează dimensiunea celulei, fie stabilind rezoluțiile de intrare și ieșire, fie direct.

SPI la intrare

Rezoluția imaginii inițiale de intrare, în eșantioane pe inch (SPI). Aceasta se inițializează automat la rezoluția imaginii de intrare.

LPI la ieșire

Rezoluția dorită de ieșire, în linii per inch (LPI).

Dimensiune celulă

Dimensiunea celulelor rezultate, în pixeli. Cel mai adesea, veți dori să setați acest lucru direct.

Ecran
Separat în RGB, CMYK, intensitate

Selectați spațiul de culoare pe care doriți să operați. În mod RGB, nu se efectuează conversia spațiului de culoare. În CMYK, imaginea este mai întâi convertită intern la CMYK, apoi fiecare canal de culoare este separat în semiton, înainte de a fi în cele din urmă recombinat înapoi la o imagine RGB. În modul Intensitate, imaginea este transformată intern în tonuri de gri, semitonuri, apoi rezultatul utilizat ca un canal alfa pentru imaginea de intrare. Acest lucru este bun pentru efecte speciale, dar necesită un pic de experimentare pentru a obține cele mai bune rezultate. Sugestie: încercați CMYK dacă nu știți ce să alegeți pentru început.

Extragere de negru (%)

Când se face conversie RGB-> CMYK, cât de mult K (negru) ar trebui să fie utilizat?

Blochează canalele

Efectuarea modificărilor canalului de aplicat tuturor canalelor.

Valori implicite

Restaurează configurările implicite care ar trebui să dea rezultate plăcute.

Unghi

Unghiul grilei de celule pentru acest canal.

Funcție spot

Funcția spot de utilizat pentru acest canal (consultați examinarea în cutiile cu celule albastre).

Antialiasing

Semitonarea corespunzătoare nu are nevoie de antialiasing: scopul este de a reduce adâncimea de culoare. Cu toate acestea, deoarece acest plug-in este în principal pentru efecte speciale, rezultatele sunt afișate pe ecran, mai degrabă decât de către o imprimantă negru/alb. Deci, este adesea utilă aplicarea de puțin anti-aliasing pentru a simula mâzgălirea de cerneală pe hârtie. Dacă doriți să imprimați imaginea rezultată, apoi stabili antialised la 1 (ie, anulat).

Supraeșantionare

Numărul de subpixeli de eșantionare pentru a produce fiecare pixel de ieșire. Stabiliți la 1 pentru a dezactiva această caracteristică. Avertisment: pentru numere mari introduse aici se vor obține timpi de rulare filtru foarte lungi!

5.18.4. Exemplu

Fig. 17.98. Exemplu de hârtie de ziar

Exemplu de hârtie de ziar

Un exemplu plug-in de la autor