12.7. Liitännäisselain

Liitännäisselain komento näyttää dialogi-ikkunan, joka näyttää kaikki laajennukset (liitännäiset), jotka ovat tällä hetkellä ladattuna GIMP:ssä sekä listana että hierarkkisena puurakenteena. Koska monet suotimista ovat oikeastaan liitännäisiä, niin tulet varmasti näkemään tuttuja nimiä täällä. Huomioi, että sinun ei tarvitse suorittaa laajennuksia tästä dialogi-ikkunasta. Käytä sopivaa valikon kohtaa tehdäksesi se sen sijaan. Esimerkiksi voit suorittaa suodin-liitännäisiä käyttämällä Suodin komentoa kuvan valikkopalkista.

12.7.1. Komennon käynnistäminen

  • Löydät tämän komennon kuvan valikkopalkista OhjeLiitännäisselain

12.7.2. Liitännäisselain dialogi-ikkunan kuvaus

Kuva 16.277. Liitännäisselain dialogi-ikkunan listanäkymä

”Liitännäisselain” dialogi-ikkunan listanäkymä

Yllä oleva kuva näyttää listanäkymän Liitännäisselaimelle. Voit painaa liitännäisen nimeä vieritetystä ikkunasta näyttääksesi enemmän tietoa siitä. Valitse Listanäyttö painamalla välilehteä dialogin yläosassa.

Voit etsiä liitännäistä nimen mukaan syöttämällä osan tai koko nimen Etsi: tekstiruutuun. Vasen osa dialogista näyttää sen jälkeen löydökset.

Kuva 16.278. Liitännäisselain dialogi-ikkunan puunäkymä

”Liitännäisselain” dialogi-ikkunan puunäkymä

Yllä oleva kuva näyttää puunäkymän Liitännäisselaimelle. Voit painaa liitännäisen nimeä vieritetystä ikkunasta näyttääksesi enemmän tietoa siitä. Voit painaa nuolenpäitä laajentaaksesi tai supistaaksesi osia puusta. Valitse Puunäyttö painamalla välilehteä dialogin yläosassa.

Voit etsiä liitännäistä nimen mukaan syöttämällä osan tai koko nimen Etsi: tekstiruutuun. Vasen osa dialogista näyttää sen jälkeen löydökset.

[Huomaa] Huomaa

Kaikki näissä valtavissa dialogi-ikkunoissa ei ole näkyvillä yhtä aikaa. Käytä vierityspalkkeja näyttääksesi niiden sisältö.