3.21. Piirrä polku

Piirrä polku komento piirtää kuvaan polun. On olemassa kaksi keinoa piirtää polku: joko käyttämällä piirtotyökalua, tai käyttämättä piirtotyökalua. On useita vaihtoehtoja, joita voit käyttää määrittämään miltä piirron tulisi näyttää.

[Huomaa] Huomaa

Tämä komento on aktiivinen ainoastaan kun kuvassasi on polku.

3.21.1. Komennon aktivointi

 • Löydät tämän komennon kuvan valikkopalkista muokkaapiirrä polku.

 • Löydät sen myös napsauttamalla näppäintä, jolla on sama nimi kuin Polkuikkuna.

3.21.2. Kuvaus ikkunasta

Kuva 16.24. Valitse piirtotyyli ikkuna

”Valitse piirtotyyli” ikkuna

Valitse piirtotyyli ikkunan kautta voit valita polun piirtämisen määrittelemilläsi valinnoilla tai piirtämälle se maalaustyökalulla, nykyinen maalaustyökalua käytetään polun piirtämiseen.

Piirrä viiva

Piirto tehdään nykyisellä edustavärillä, asetettuna työkalupakissa. Napsauttamalla kolmiota Viivan tyylin vieressä, valintaikkuna laajentuu ja voit asettaa useita ylimääräisiä valintoja:

Viivan leveys

Aseta piirron leveys käyttämällä tekstikenttää. Oletusyksikkö on pikseli, mutta voit myös valita toisen yksikön pudotusvalikosta.

Yhtenäinen väri/ Kuvio

Voit valita onko viiva piirretty yhtenäisellä tai kuvion tyylillä. Täällä, yhtenäinen ja kuvio ovat erilaisia katkoviivakuviosta. Jos valitset yhtenäisen viivan ilman katkoviivakuviota, rikkoutumaton viiva piirretään edustavärillä, joka on asetettu työkalupakissa. Jos valitset kuviollisen viivan ilman katkoviivakuviota, rikkoutumaton viiva piirretään kuviolla, joka on asetettu työkalupakissa. Jos valitset viivan katkoviivakuviolla, väri ja kuvio on yhä määritelty edustavärin tai kuvion, jotka on asetettu työkalupakissa, perusteella. Eli jos valitset marmoroidun kuvion ja kuviollisen, katkoviivakuvion, katkoviivat piirretään marmoroidulla kuviolla.

Viivan tyyli

Tämä pudotusvalikko tuo esiin yksityiskohtaisia valintoja:

 • Lopun tyyli : Voit valita sulkemattoman polun lopun muodon, joka voi olla tylppä, pyöreä tai neliömäinen.

 • Liitoksen tyyli : Voit valita polun kulmien mallin napsauttamalla särmä, pyöreä tai viiste.

 • Särmän raja : Kun kaksi polun segmenttiä yhtenevät, kulman särmä määritellään särmän rajalla. Jos viivat olivat leveitä, ja särmää ei tehty, kulman yli törröttäisi teräviä kärkiä. Särmän raja asetus määrittää kuinka aukko, muodostettu kun kahden viivan ulommaiset reunat on laajennettu, tulee täyttää. Voit asettaa arvon väliltä 0.0 ja 100.0, käyttämällä liukusäädintä tai tekstikenttiä ja sen nuolia.

  Kuva 16.25. Esimerkki särmän rajauksesta

  Esimerkki särmän rajauksesta

  Vasen: raja=0; Oikea: raja=5;


 • Katkoviivakuvio : Pikselitasolla, katkoviiva piirretään joukkona pieniä laatikkoja. Voit muokata näiden laatikoiden kuviota. Musta alue ohuen pystysuoria viivoja esittävät viivan pikseleitä. Jos napsautat mustaa pikseliä, poistat sen viivasta. Jos napsautat valkoista pikseliä, lisäät sen viivaan. Harmaat alueet esittävät kuinka kuvio toistetaan kun katkoviiva piirretään.

 • Katkoviivan esivalinta : Sen sijaan, että tekisit oman katkoviivakuvion, voit valita yhden pudotusvalikosta. Tämä kuvio sen jälkeen esitetään katkoviivakuviossa alueessa, joten saat kuvan siitä miltä se tulee näyttämään.

 • Antialiasointi : kaarevat viivat tai viivat, jotka on piirretty kulmassa, voivat näyttää rosoisina tai porrastetusti. Antialiasointi valinta pehmentää ne.

Piirrä maalaustyökalulla
Maalaustyökalu

Voit valita maalaustyökalun viivan piirtämiseen pudotusvalikosta. Jos teet sen, valittuna olevia maalaustyökaluja käytetään sen sijaan, että käytettäisiin asetuksia valintaikkunassa.

Emuloi sivellindynamiikkaa

Katso sivellindynamiikka.