15.3. Osittainen tasoitus

15.3.1. Yleiskatsaus

Osittainen tasoitus-suodin auttaa niitä, jotka tarvitsevat ratkaisun indeksoitujen kuvien pehmennykseen, joilla on läpinäkyvyyttä. GIF indeksoitu formaatti tukee täysin läpinäkyvyyttä (0 tai 255 alfa-arvo), muttei puoliläpinäkyvyyttä (1 - 254): puoliläpinäkyvät pikselit voidaan muuttaa läpinäkymättömiksi tai täysin läpinäkyviksi, joka pilaa logoosi lisäämän pehmennyksen, jota haluat käyttää verkkosivullasi.

Ennen suotimen lisäämistä on tärkeää, että sinun tulisi tietää verkkosivusi taustaväri. Käytä värivalitsinta määrittääksesi tarkan värin, joka esiintyy edustavärinä työkalupakissa. Käännä FG/BG-värit siten, että BG-väri on sama kuin Web-taustaväri.

Osittaisen tasoituksen prosessi yhdistää FG-värin tason (logo) väriin, joka on verrannollinen vastaavien alfa-arvojen kanssa ja uudelleenrakentaa oikean pehmennyksen. Täysin läpinäkyvät pikselit eivät ota väriä. Hyvin läpinäkyvät pikselit ottavat hieman väriä ja heikosti läpinäkyvät ottavat paljon väriä.

15.3.2. Käynnistä suodin

Löydät tämän suotimen kuvan ikkunavalikosta SuotimetWebOsittainen tasoitus. Se on käytettävissä, jos kuvallasi on alfakanava (katso Kohta 7.33, ”Add Alpha Channel”). Muulloin sen on harmaa.

15.3.3. Esimerkki

Alla olevassa esimerkissä työkalupakin taustaväri on vaaleanpunainen ja kuvalla on häivytetyt reunat läpinäkyvällä taustalla.

Kuva 17.406. Esimerkki osittaisesta tasoituksesta

Esimerkki osittaisesta tasoituksesta

Nykyinen taustaväri

Esimerkki osittaisesta tasoituksesta

800% zoomin taso


Full transparency is kept. Semi-transparent pixels are colored with pink according to their transparency (Alpha value). This image will well merge into the pink background of the new page.

Kuva 17.407. Osittainen tasoitus-suodin lisätty

Osittainen tasoitus-suodin lisätty

Tulos GIF-formaatissa osittainen tasoitus-suotimen lisäämisen jälkeen.