11.4. Kubismi

11.4.1. Yleiskatsaus

Kuva 17.195. Esimerkki Kubismille

Esimerkki ”Kubismille”

Alkuperäinen kuva

Esimerkki ”Kubismille”

Kubismi suodin lisätty


Kubismi liitännäinen muokkaa kuvaan niin, että se näyttää olevan muodostettu pienistä nelikulmioista puoliläpinäkyvää nenäliinaa.

[Vihje] Vihje

Jos tämän suotimen asetusmahdollisuudet eivät riitä sinulle, niin katso GIMPressionist suodinta, joka tarjoaa enemmän asetuksia.

11.4.2. Käynnistä suodin

Löydät tämän suotimen SuotimetTaiteellinenKubismi…

11.4.3. Asetukset

Kuva 17.196. Kubismi suotimen asetukset

”Kubismi” suotimen asetukset

Presets, Preview, Split view
[Huomaa] Huomaa

These options are described in Kohta 2, ”Common Features”.

Ruudukon koko

Tämä muuttuja määrää käytettävien nelikulmioiden koon pikseleinä. Tehosteena tämä tarkoittaa pienien nenäliinoista tehtyjen nelikulmioiden kokoa, joita käytetään uuden kuvan muodostamisessa. Voit käyttää liukusäädintä, syöttää tarkan pikselikoon tekstikenttään tai käyttää nuolia.

Ruudun kylläisyys

Tämä muuttuja määrää kuinka voimakkaan värisiä nelikulmioiden tulisi olla. Tämä vaikuttaa nelikulmioiden peittävyyteen. Korkea arvo tekee nelikulmioista hyvin voimakkaita eikä salli alempien nelikulmioiden näkyä läpi. Matalampi arvo sallii alempien nelikulmioiden näkyä korkeampien läpi selvemmin ja aiheuttaa värien sekoittumisen. Jos tämä asetetaan arvoon 0 ja käytä taustan väriä ei ole valittuna, niin koko kerros tulee mustaksi. Jos se valitaan ja arvo on nolla, niin taustan väri täyttää koko kerroksen.

Käytä taustan väriä

Tämä suodin luo sen ruudukot kaikista kuvan väreistä ja maalaa ne samalla väriskaalalla, mikä riippuu ruutujen kylläisyydestä. Matalalla ruudun kylläisyydellä väriskaala antaa taustavärin näkyä: oletusasetuksessa se on musta, kuten voit nähdä asettamalla ruudun kylläisyyden arvoon 0. Kun tämä asetus on valittu, niin työkalujen taustaväriä käytetään. Jos kuvallasi on alfakanava, niin tämä väriskaala on myös läpinäkyvä.

Kuva 17.197. Esimerkki, joka kuvastaa Käytä taustaväriä asetuksen toimintaa

Esimerkki, joka kuvastaa ”Käytä taustaväriä” asetuksen toimintaa

Alkuperäinen kuva työkalun värialue. BG-väri on sininen.


Kuva 17.198. Valinta ei ole käytössä

Valinta ei ole käytössä

Valinta ei ole käytössä. Vasemmalla ei ole alfaa: tausta on musta. Oikealla on alfa: tausta on läpinähtävän musta.


Kuva 17.199. Valinta on käytössä

Valinta on käytössä

Valinta on käytössä. Vasemmalla ei ole alfaa: tausta on sininen. Oikealla on alfakanava, tausta on läpinähtävän sininen.


Clipping

The result of this filter can be larger than the original image. With the default Adjust option, the layer will be automatically resized as necessary when the filter is applied. With the Clip option the result will be clipped to the layer boundary.

[Vihje] Vihje

If you are using this to generate background images for web pages and the like, work with a small range of colors painted randomly on a small square. Then apply the Cubism filter with the desired settings. As a last step, try Tile Seamless to adjust the image so it will tile seamlessly in your background.