2.9. Tallenna nimellä...

Tallenna nimellä komento esittää Tallenna kuva ikkunan. GIMP-2.8 versiosta lähtien tiedosta talletetaan automaattisesti XCF muotoon etkä voi tallentaa sitä toiseen tiedostomuotoon (tähän sinun tulee käyttää vie tiedosto toimintoa). Tallenna nimellä ikkuna antaa sinun tallentaa toisella nimellä ja/tai toiseen kansioon.

2.9.1. Komennon aktivointi

 • Löydät tämän komennon kuvan valikkopalkista TiedostoTallenna nimellä...,

 • tai käyttämällä näppäinyhdistelmää Shift+Ctrl+S.

2.9.2. Tallenna kuva valintaikkuna

Kuva 16.14. Tallenna kuva valintaikkuna

”Tallenna kuva” valintaikkuna

 1. Vasen paneeli on jaettu kahteen osaan. Ylempi osa listaa päähakemistot ja tallennuslaitteet; et voi muokata tätä listaa. Alempi osa listaa kirjanmerkit; voit lisätä tai poistaa kirjanmerkkejä. Lisätäksesi kirjanmerkin, valitse hakemisto tai tiedosto keskimmäiseltä paneelilta ja napsauta Lisää näppäintä vasemman paneelin alaosassa. Voit myös käyttää Lisää kirjanmerkkeihin komentoa kontekstivalikossa, jonka saat näkyville napsauttamalla hiiren oikeaa näppäintä. Voit poistaa kirjanmerkin valitsemalla sen ja napsauttamalla Poista näppäintä.

 2. Keskimmäinen paneeli näyttää listan nykyisen hakemiston tiedostoista. Muuta nykyinen hakemisto napsauttamalla kahdesti vasenta näppäintä hakemiston päällä tässä paneelissa. Valitse tiedosto yhdellä vasemmalla näppäyksellä. Voit tämän jälkeen tallentaa valitsemasi tiedoston napsauttamalla Tallenna näppäintä. Huomioi, että napsauttamalla kahdesti vasemmalla hiiren painikkeella tallennat tiedoston suoraan.

  Voit napsauttaa oikealla hiiren painikkeella keskimmäistä paneelia päästäksesi käsiksi Näytä piilotiedostot komentoon.

 3. Valittu kuva näytetään Esikatselu ikkunassa. Tiedostokoko, tarkkuus ja kuvan sommittelu näytetään esikatseluikkunan alla.

  Jos kuvaasi on muokannut toinen ohjelma, napsauta esikatselua päivittääksesi sen.

 4. Syötä uuden kuvatiedoston tiedostonimi tähän.

  [Huomaa] Huomaa

  Jos kuva on jo tallennettu, GIMP ehdottaa samaa tiedostonimeä. Jos napsautat Tallenna, tiedosto korvataan.

 5. Keskimmäisen paneelin yläpuolella esitetään nykyisen hakemiston polku. Voit navigoida tätä polkua pitkin napsauttamalla yhtä näppäimistä.

 6. Jos haluat tallentaa kuvan kansioon, jota ei vielä ole, voit luoda sen napsauttamalla Uusi kansio ja seuraamalla ohjeita.

 7. Tämä näppäin näyttää Kaikki kuvat oletuksena. Tämä tarkoittaa, että kaikki kuvat esitetään keskimmäisessä paneelissa, niiden tiedostotyypistä riippumatta. Tätä listaa kehittämällä voit valita näytettäväksi vain yhden tiedostotyypin.

 8. Valitse tiedoston tyyppi, voit valita tiivistetyn muodon XCF tiedostolle.