2.19. Sulje

Sulje komento sulkee aktiivisen kuvan. Se ei ole käytettävissä, jos kuvaa ei ole auki.

Kuvan sulkeminen ei ole peruttavissa: kun se on suljettu, kaikki menetetään, mukaan lukien perumishistoria. Jos kuva ei ole puhdas — eli jos olet muuttanut sitä viimeisen tallentamisen jälkeen — sinua pyydetään vahvistamaan, että todella haluat sulkea sen. Ota huomioon, että kuva merkataan puhtaaksi kun se talletetaan tiedostoon, vaikka valittu tiedostomuoto ei talleta kaikkea kuvan sisältämää informaatiota, joten on hyvä idea miettiä ennen kuvan sulkemista. Jos on pienikin mahdollisuus, että saatat katua sitä, tallenna tiedosto (automaattisesti XCF tiedostomuotoon GIMP-2.8 versiosta lähtien).

2.19.1. Komennon aktivointi

  • Löydät tämän komennon kuvavalikosta TiedostoSulje,

  • tai käyttämällä näppäinyhdistelmää Ctrl+W.

  • Useimmilla järjestelmillä, joilla GIMP toimii, voit myös suorittaa sen napsauttamalla Sulje näppäintä jossain pääkuvaikkunan otsikkopalkissa. Tämän näppäimen sijainnin ja ulkoasun määrittää ikkunointijärjestelmä ja ikkunointiohjelma. Tämän näppäimen napsauttaminen sulkee GIMPin kun kuvaa ei ole auki.