3. Sumenna-suotimet

3.1. Esittely

Kuva 17.2. Alkuperäinen esitettäväksi

Alkuperäinen esitettäväksi

Tämä on sarja suotimia, jotka sumentavat kuvia tai niiden osia useilla eri tavoilla. Valinnan olemassa ollessa vain valitut osat kuvasta tullaan sumentamaan. Värit voivat kuitenkin vuotaa sumentamattomalta alueelta sumennetulle alueelle. Valitaksesi haluamasi, me esittelemme mitä jokainen niistä tekee, kun ne lisätään oikealla näkyvään kuvaan. Olemassa on toki vain esimerkkejä: suurin osa suotimista omaa parametriasetukset, jotka antavat sinun muuttaa sumennuksen voimakkuutta tai tyyppiä.

Kuva 17.3. Gauss-sumennus (säde 10)

Gauss-sumennus (säde 10)

Yleisesti ajatellen näistä kaikkein hyödyllisin on Gauss-sumennus. (Älä annan sanan "Gauss" hämätä sinua: tämä suodin tekee kuvasta sumean kaikista yksinkertaisimmalla tavalla.) Sillä on tehokas toteutus, joka antaa sen luoda todella sumean sumennuksen suhteellisen lyhyessä ajassa.

Kuva 17.4. Valikoiva sumennus

Valikoiva sumennus

Valikoiva sumennus-suodin antaa sinun asettaa kynnysarvon, jotta vain samankaltaiset pikselit sumennetaan yhdessä. Se on usein hyödyllinen työkalu, jolla voi vähentää kuvien rakeisuutta sumentamatta tarkkoja reunoja. (Huomioi, että esimerkissä taustan rakeisuutta on vähennetty.) Toiminto on paljon hitaampi kuin Gauss-sumennus, joten sinun ei tulisi käyttää sitä, jollet todella tarvitse valikoivuutta.

Kuva 17.5. Pikselöi

Pikselöi

The Pixelize filter produces the well-known "Abraham Lincoln" effect by turning the image into a set of large square pixels. (The Oilify filter, in the Artistic Filters group, has a similar effect, but with irregular blobs instead of perfectly square pixels.)

[Huomaa] Huomaa

Löydät hyvän selityksen Abraham Lincoln-tehosteelle [BACH04]. Näet Salvador Dalin maalauksen Gala Contemplating the Mediterranean Sea muuttuvan Abraham Lincolnin muotokuvaksi tietyltä etäisyydeltä katsottuna.

With GIMP-2.10, the Motion Blur filter has been divided in Circular, Linear, and Zoom.

Kuva 17.6. Circular Motion Blur filter

Circular Motion Blur filter

The Circular Motion Blur filter blurs in a rotational direction around a center that you can set.

Kuva 17.7. Linear Motion Blur filter

Linear Motion Blur filter

The Linear Motion Blur filter blurs in a direction that you can set.

Kuva 17.8. Zoom Motion Blur filter

Zoom Motion Blur filter

The Zoom Motion Blur filter blurs in a radial direction around a center that you can set.

Lopuksi ruudullinen sumennus-suodin on oikeastaan sama kuin Gauss-sumennus, paitsi se kietoo kuvan reunat yhteen auttaakseen sinua vähentämään reunatehosteita, kun luot kuviota ruuduttamalla useita kopioita kuvasta vierekkäin.

[Huomaa] Huomaa

Ruudullinen sumennus on toimii oikeastaan Script-Fu skriptillä, joka käyttää Gauss-sumennus liitännäistä.