14.22. Οδοντωτό

14.22.1. Επισκόπηση

Σχήμα 17.378. Παράδειγμα φίλτρου οδοντωτού

Παράδειγμα φίλτρου οδοντωτού

Αρχική εικόνα

Παράδειγμα φίλτρου οδοντωτού

Εφαρμογή φίλτρου «οδοντωτού»


Αυτό το φίλτρο θα μετατρέψει την εικόνα σας σε ένα οδοντωτό παζλ. Οι άκρες δεν είναι εξομαλυμένες, έτσι λίγη εξομάλυνση συχνά τα κάνει να φαίνονται καλύτερα (δηλαδή, θόλωση Γκάους με ακτίνα 1,0).

[Υπόδειξη] Υπόδειξη

Εάν θέλετε να μπορείτε εύκολα να διαλέγετε ατομικές περιοχές με κομμάτια παζλ, αποδώστε το οδοντωτό μοτίβο σε μια ξεχωριστή στρώση γεμάτη με συμπαγές λευκό και ορίστε την κατάσταση στρώσης σε πολλαπλή. Μπορείτε έπειτα να διαλέξετε τα κομμάτια του παζλ χρησιμοποιώντας το εργαλείο μαγικό ραβδί (ασαφής επιλογή) στη νέα οδοντωτή στρώση.

14.22.2. Ενεργοποίηση του φίλτρου

Αυτό το φίλτρο βρίσκεται στο μενού παραθύρου εικόνας κάτω από ΦίλτραΣχεδίασηΜοτίβοΟδοντωτό….

14.22.3. Επιλογές

Σχήμα 17.379. Επιλογές φίλτρου «οδοντωτού»

Επιλογές φίλτρου «οδοντωτού»

Αριθμός παραθέσεων

Πόσες παραθέσεις κατά μήκος της εικόνας υπάρχουν, οριζόντια και κάθετα.

Άκρες λοξότμησης

Πλάτος λοξότμησης

Ο ολισθητής πλάτους λοξότμησης ελέγχει την κλίση των άκρων των κομματιών παζλ (ένα σκληρό ξύλινο παζλ θα απαιτούσε μια χαμηλή τιμή πλάτους λοξότμησης και ένα μαλακό χαρτονένιο παζλ θα απαιτούσε μια υψηλότερη τιμή).

Τονισμός

Ο ολισθητής τονισμού ελέγχει τη δύναμη του τονισμού που θα εμφανιστεί στις άκρες κάθε κομματιού. Μπορείτε να το συγκρίνετε με τη "στιλπνότητα" κατασκευής του υλικού του παζλ. Το πλάτος τονισμού είναι σχετικό με το πλάτος λοξότμησης. Ως πρόχειρος κανόνας, όσο περισσότερα κομμάτια προσθέτετε στο παζλ, τόσο χαμηλότερες τιμές λοξότμησης και τονισμού θα χρησιμοποιήσετε και αντίστροφα. Οι προεπιλεγμένες τιμές είναι κατάλληλες για μια εικόνα 500x500 εικονοστοιχεία.

Οδοντωτή τεχνοτροπία

Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ δύο τύπων παζλ:

Τετράγωνο

Τότε παίρνετε κομμάτια κατασκευασμένα με ευθείες γραμμές.

Καμπύλο

Τότε παίρνετε κομμάτια κατασκευασμένα με καμπύλες.