2. Τι νέο υπάρχει στο GIMP 2.10;

Το GIMP 2.10 είναι το αποτέλεσμα έξι χρόνων εργασίας που αρχικά εστίασε στη μεταφορά του προγράμματος σε μια νέα μηχανή επεξεργασίας εικόνας, το GEGL. Όμως, η νέα έκδοση συνοδεύεται με πολλά περισσότερα νέα γνωρίσματα, συμπεριλαμβανομένων νέων και βελτιωμένων εργαλείων, καλύτερης υποστήριξης μορφών αρχείων, διάφορες βελτιώσεις χρηστικότητας, ανανεωμένη υποστήριξη χρωματικής διαχείρισης, πληθώρα βελτιώσεων με σκοπό τους ψηφιακούς ζωγράφους και φωτογράφους, την επεξεργασία μεταδεδομένων και πολλά άλλα.

2.1. Ενημερωμένη διεπαφή χρήστη και αρχική υποστήριξη HiDPI

Ένα πράγμα που σημειώνεται άμεσα για το GIMP 2.10 είναι το νέο σκούρο θέμα και τα συμβολικά εικονίδια που είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή. Αυτό σημαίνει την εξασθένιση του περιβάλλοντος και τη μετατόπιση της εστίασης προς το περιεχόμενο.

Υπάρχουν τώρα 4 θέματα διεπαφής χρήστη διαθέσιμα στο GIMP: σκούρο (default), γκρίζο, φωτεινό και συστήματος. Τα εικονίδια είναι τώρα ξεχωριστά από τα θέματα και κρατάμε και το χρώμα και τα συμβολικά εικονίδια, έτσι μπορείτε να διαμορφώσετε το GIMP ώστε να έχει θέμα συστήματος με εικονίδια χρώματος εάν προτιμάτε την παλιά εμφάνιση.

Επιπλέον, τα εικονίδια είναι διαθέσιμα τώρα σε τέσσερα μεγέθη, έτσι ώστε το GIMP να φαίνεται καλύτερα σε οθόνες HiDPI. Το GIMP θα κάνει το βέλτιστο για να ανιχνεύσει ποιο μέγεθος θα χρησιμοποιήσει, αλλά μπορείτε χειροκίνητα να αντικαταστήσετε αυτήν την επιλογή στο ΕπεξεργασίαΠροτιμήσειςΔιεπαφήΘέματα εικονιδίων.

Συντελεστές: Benoit Touchette, Klaus Staedtler, Ville Pätsi, Aryeom Han, Jehan Pagès, Alexandre Prokoudine…