2.8. Βελτιώσεις ψηφιακής βαφής

Το GIMP 2.10 έρχεται με έναν αριθμό διορθώσεων που ζητήθηκαν από ψηφιακούς ζωγράφους. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες εδώ είναι το εργαλείο Πινέλο MyPaint (ΒαφήΜου) (Y) που πρωτοεμφανίστηκε στην παραλλαγή GIMP-Painter.

Το εργαλείο μουντζούρα ενημερώθηκε με ιδιαίτερο σκοπό την περίπτωση χρήσης σε βαφή. Η νέα επιλογή Εφέ χωρίς σβήσιμο αποτρέπει τα εργαλεία από την αλλαγή του άλφα των εικονοστοιχείων. Και το χρώμα του προσκηνίου μπορεί τώρα να αναμειχθεί σε μουτζουρωμένα εικονοστοιχεία, που ελέγχεται από έναν νέο ολισθητή ροής, όπου 0 σημαίνει χωρίς ανάμειξη.

Όλα τα εργαλεία βαφής έχουν τώρα σαφείς ολισθητές σκληρότητας και δύναμης εκτός από το εργαλείο Πινέλο MyPaint (ΒαφήΜου) που έχει μόνο τον ολισθητή σκληρότητας.

Το πιο σημαντικό, το GIMP τώρα υποστηρίζει την περιστροφή και την αναστροφή του καμβά για να βοηθήσει τους εικοναγράφους να ελέγξουν τις αναλογίες και την προοπτική.

Μια νέα επιλογή Κλείδωμα πινέλου για προβολή σας δίνει τη δυνατότητα εάν θέλετε ενός κλειδωμένου πινέλου σε συγκεκριμένο επίπεδο εστίασης και γωνίας περιστροφής του καμβά. Η επιλογή είναι διαθέσιμη για όλα τα εργαλεία βαφής που χρησιμοποιούν πινέλο εκτός από το εργαλείο Πινέλο MyPaint (ΒαφήΜου).

Ο νέος προσαρτήσιμος διάλογος συμμετρικής βαφής, που ενεργοποιείται ανά εικόνα, επιτρέπει τη χρήση όλων των εργαλείων βαφής με διάφορες συμμετρίες (καθρέπτης, μάνταλα, πλακίδια...).

Η νέα έκδοση του GIMP έρχεται επίσης με περισσότερα νέα διαθέσιμα πινέλα από προεπιλογή.

Συντελεστές: Michael Natterer, Alexia Death, Daniel Sabo, shark0r, Jehan Pagès, Ell, Jose Americo Gobbo, Aryeom Han…