2.2. μεταφορά GEGL, υποστήριξη υψηλού δυαδικού βάθους, πολυνημάτωση και άλλα

Ο υπέρτατος σκοπός για το v2.10 ήταν η ολοκλήρωση της μεταφοράς για την εικόνα GEGL

Τώρα το GIMP χρησιμοποιεί το GEGL για τη διαχείριση όλων των παραθέσεων και δημιουργεί ένα άκυκλο γράφημα για κάθε έργο. Αυτό είναι προαπαιτούμενο για την προσθήκη μη καταστροφικής επεξεργασίας που σχεδιάζεται για το v3.2.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση του GEGL και μερικά από αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε ήδη στο GIMP 2.10.

Η υποστήριξη υψηλού βάθους δυαδικών επιτρέπει την επεξεργασία εικόνων με ακρίβεια μέχρι 32 δυαδικά ανά χρωματικό κανάλι και άνοιγμα/εξαγωγή αρχείων PSD, TIFF, PNG, EXR και RGBE στην εγγενή τους ποιότητα. Επιπλέον, οι εικόνες FITS μπορούν να ανοιχθούν με ακρίβεια μέχρι 64 δυαδικών ανά κανάλι.

Η πολυνημάτωση επιτρέπει τη χρήση πολλαπλών πυρήνων για επεξεργασία. Δεν χρησιμοποιούν όλα τα γνωρίσματα του GIMP την πολυνημάτωση που είναι κάτι που σκοπεύουμε να δουλέψουμε παραπέρα. Σημαντικό σημείο είναι ότι η πολυνημάτωση συμβαίνει μέσω της επεξεργασίας GEGL, αλλά επίσης στον ίδιο τον πυρήνα του GIMP, παραδείγματος χάρη για να διαχωρίσει τη βαφή από την κατάσταση εμφάνισης.

Η επεξεργασία πλευρικού GPU είναι ακόμα προαιρετική, αλλά διαθέσιμη για συστήματα με σταθερούς οδηγούς OpenCL.

Μπορείτε να βρείτε επιλογές διαμόρφωσης για επιτάχυνση νηματοποίησης και υλικού στο ΕπεξεργασίαΠροτιμήσειςΠόροι συστήματος.

Συντελεστές: Michael Natterer, Øyvind Kolås, Ell, Jehan Pagès…