3. Τι συμβαίνει στην αναφορά σφάλματος μετά την υποβολή της

Οποτεδήποτε μετά την υποβολή της, μια αναφορά σφάλματος έχει μια “κατάσταση” που περιγράφει ποια είναι η τρέχουσα επεξεργασία της. Εδώ είναι οι δυνατές τιμές της κατάστασης και η σημασία τους:

Ανεπιβεβαίωτη

Αυτή είναι η αρχική κατάσταση μιας αναφοράς σφάλματος, από τη στιγμή που υποβάλλεται μέχρι ένας προγραμματιστής να τη διαβάσει και να αποφασίσει εάν είναι πραγματικά μια έγκυρη αναφορά σφάλματος. Μερικές φορές οι προγραμματιστές δεν είναι σίγουροι, και στο μεταξύ αφήνουν την κατάσταση ως “ανεπιβεβαίωτη”. Στις χειρότερες περιπτώσεις, μια αναφορά σφάλματος μπορεί να μείνει ανεπιβεβαίωτη για ένα χρόνο ή περισσότερο, αλλά αυτό θεωρείται κακό και δεν συμβαίνει πολύ συχνά.

Νέο

Αυτό σημαίνει ότι η αναφορά σφάλματος διαβάστηκε από έναν προγραμματιστή και εξετάζεται, προς στιγμής τουλάχιστον, εάν είναι έγκυρη. Δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι κάτι πρόκειται να γίνει σχετικά άμεσα: μερικές αναφορές σφάλματος, ειδικά αιτήματα βελτίωσης, ίσως είναι πλήρως έγκυρα και να χρειάζεται ακόμα πολύς χρόνος πριν οποιοσδήποτε να μπορέσει να ασχοληθεί μαζί τους. Πολλά σφάλματα, εξάλλου, διορθώνονται μέσα σε ώρες από την αναφορά τους.

Ανάθεση

Αυτό σημαίνει ότι ένα ειδικό άτομο συμφώνησε να δουλέψει στο σφάλμα. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το άτομο δεν θα κάνει στην πραγματικότητα τίποτα ειδικό, έτσι για πρακτικούς σκοπούς αυτή η κατάσταση σημαίνει σχεδόν το ίδιο πράγμα όπως “νέο”.

Ξανάνοιγμα

Αυτό σημαίνει ότι η αναφορά σφάλματος θεωρήθηκε σε κάποιο σημείο από τους προγραμματιστές να έχει επιλυθεί (δηλαδή τελειωμένη), αλλά νέες πληροφορίες ήρθαν που προκαλούν αλλαγή των απόψεων τους: το πιο πιθανό, μια αλλαγή που σκόπευε να διορθώσει το πρόβλημα δεν δούλεψε πλήρως.

Χρειάζονται πληροφορίες

Αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Σημαίνει ότι δεν δώσατε αρκετές πληροφορίες στην αναφορά σφάλματος για να μπορέσει να γίνει κάτι με αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, καμία παραπέρα ενέργεια δεν θα γίνει στην αναφορά σφάλματος μέχρι να δώσετε πρόσθετες πληροφορίες (προσθέτοντας ένα σχόλιο). Εάν περάσει υπερβολικός χρόνος χωρίς καμιά εγγραφή από εσάς, η αναφορά σφάλματος θα χαρακτηριστεί τελικά ως “ελλιπής”.

Λύθηκε

Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές πιστεύουν ότι τελείωσαν την ενασχόληση τους με την αναφορά σφάλματος. Εάν διαφωνείτε, μπορείτε να την ξανανοίξετε, αλλά αφού δεν μπορείτε να εξαναγκάσετε κανένα να δουλέψει σε ένα σφάλμα αντίθετα με τη θέληση του, θα πρέπει να έχετε έναν καλό λόγο να το κάνετε. Σφάλματα μπορούν να επιλυθούν με μια ποικιλία τρόπων. Εδώ είναι οι δυνατές τιμές της ανάλυσης και τι σημαίνουν:

Διορθωμένο

Η αναφορά σφάλματος θεωρείται έγκυρη και το GIMP άλλαξε κατά τρόπο που θεωρείται διορθωμένο.

Χωρίς διόρθωση

Οι προγραμματιστές συμφωνούν ότι η αναφορά σφάλματος είναι έγκυρη, αλλά θα έπαιρνε υπερβολική προσπάθεια για διόρθωση, σε σχέση με τη σημασία της, που δεν αξίζει τον κόπο.

Διπλό

Αυτό σημαίνει ότι το ίδιο σφάλμα έχει ήδη αναφερθεί από κάποιον άλλο. Εάν δείτε αυτήν την πρόταση, θα δείτε επίσης ένα δείκτη σε προηγούμενη αναφορά σφάλματος, που συχνά σας δίνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν είναι σφάλμα

Αυτό σημαίνει ότι η περιγραφείσα συμπεριφορά στην αναφορά σφάλματος είναι με πρόθεση. Ίσως φαίνεται ως σφάλμα σε σας (και ίσως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συμφωνούν μαζί σας), αλλά το πρόγραμμα δουλεύει με τον τρόπο που προβλεπόταν να δουλέψει και οι προγραμματιστές δεν θέλουν να το αλλάξουν.

Όχι Gnome

Η αναφορά σφάλματος είναι έγκυρη, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλάζοντας το GIMP. Προβλήματα σε λειτουργικά συστήματα, διαχειριστές παραθύρου, ή βιβλιοθήκες από τις οποίες το GIMP εξαρτάται θα δώσουν συχνά αυτή τη λύση. Μερικές φορές το επόμενο κατάλληλο βήμα είναι να υποβάλετε μια αναφορά σφάλματος για το λογισμικό δηλαδή που πραγματικά εσφαλμένο.

Ατελής

Η αναφορά σφάλματος δεν περιέχει αρκετές πληροφορίες για οτιδήποτε να γίνει με αυτή και ο αναφορέας δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για περισσότερες πληροφορίες. Συνήθως μια αναφορά σφάλματος θα ανοίξει για τουλάχιστον ένα μήνα ή δύο πριν επιλυθεί με αυτόν τον τρόπο.

Μη έγκυρο

Κάτι είναι λάθος με την φόρμα αναφοράς σφάλματος: συνηθέστερα, ο αναφορέας υπέβαλε κατά λάθος την ίδια αναφορά σφάλματος πολλές φορές. (Αυτό μπορεί εύκολα να συμβεί κατά λάθος με μερικούς περιηγητές δικτύου.) Αναφορές σφάλματος που περιγράφουν λαθεμένα πώς το πρόγραμμα συμπεριφέρεται μπορούν επίσης να εκληφθούν ως μη έγκυρες.

[Σημείωση] Σημείωση

Εάν διαφωνείτε με την λύση της αναφοράς σφάλματος, είσαστε πάντοτε ελεύθερος να προσθέσετε τα σχόλια σας σε αυτό. Οποιοδήποτε σχόλιο που προστέθηκε σε οποιαδήποτε αναφορά σφάλματος, επιλυμένη ή όχι, προκαλεί την αποστολή αλληλογραφίας στη λίστα αλληλογραφίας Bugzilla του GIMP, έτσι θα το δουν τουλάχιστον οι προγραμματιστές. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι θα απαντήσουν κατ' ανάγκη σε αυτό.