2.9. Forbedringer til digital fotografering

Nogle af de GEGL-baserede filtre er specifikt rettede mod fotografer: Eksponering, Skygger/højlys, Højpas, Waveletnedbrydning, Panoramaprojektion og andre vil være en vigtig tilføjelse til din værktøjskasse.

Derudover gør det nye filter Udtræk komponent det nemmere at udtrække en kanal i en hvilken som helst farvemodel (LAB, LCH, CMYK osv.) fra det valgte lag. Hvis du var vant til at nedbryde og genopbygge billeder kun for at udtrække en kanal, er dit arbejde nu meget nemmere.

Desuden kan du nu bruge enten darktable eller RawTherapee som GIMP-udvidelsesmoduler til at åbne digitale billeder i raw. Enhver nyere version af disse programmer fungerer.

Det nye visningsfilter Over-/undereksponeringsadvarsel vil fremhæve under- og overeksponerede områder af et billede med farver, som du bestemmer. Indtil videre er det mest møntet på billeder, som er gemt med flydende tal-præcision. Du vil for det meste drage nytte af dette, hvis du arbejder med flydende tal-billeder med 16 eller 32 bit pr. kanal som f.eks. EXR og TIFF.

Bidragydere: Michael Natterer, Ell, Thomas Manni, Tobias Ellinghaus, Øyvind Kolås, Jehan Pagès, Alberto Griggio …